Ga naar de inhoud

Honderd Henny’s

“Leven de Honderd van Haarlem eigenlijk nog?” vroeg ik aan Gerrie Hondius. “Je weet wel, die honderd stadgenoten die ‘vanuit een mentaliteit van ‘Ga maar!’ willen zorgen voor prikkelende vormen van onrust, daadkracht en positieve energie, met als doel de grote onderstroom in de stad op tal van terreinen te mobiliseren en door middel van een vliegwieleffect verder te versterken’?”

Gerrie wist het niet. Er viel een stilte waarin je een vliegwiel kon horen vallen.

“Misschien is honderd ook te veel van het goede”, peinsde Gerrie. “Als je van zoiets een succes wilt maken, als je Haarlem echt een oppepper wilt geven”, quasipeinsde Gerrie, “is er eigenlijk maar één effectieve manier. Dan moeten we Henny Leeflang klonen!”

(Klokkengebeier, vuurwerk,vallende muntjes)

Henny Leeflang, onderscheiden met de prestigieuze Haprospeld, organisator, ondernemer, zanger, aanstichter van Haarlem Culinair, voorzitter van het Ampzing Genootschap, drijvende kracht achter Haarlem Leeft… Natuurlijk!!! Natuuurrlijk!!!!!!!!!!!

Na een hele hoge highfive, een toost op dit geniale idee, een rondje voor de hele zaak en het haastig opstellen van een conceptpersbericht, verloren we ons momentum. We vielen stil. Er rezen twijfels. We stuitten op onze beperkingen. Om maar iets te noemen: geen van tweeën hadden we ooit eerder iemand gekloond. En om dan met Henny te beginnen… Eerst iemand anders dan? Maarten Divendal, of Luigi Prins? Of Paul Marselje? Maar ja, stel dat het wel lukt, dan zit je wel met honderd Paul Marseljes opgescheept.

En zo verzandde het. Voorlopig althans. Er gloort weliswaar nog een sprankje hoop, maar dan moeten we over een schier onneembare barrière heenstappen.

“Met de Honderd van Haarlem spreek ik? Met het RaDa hier. Zeg, moet je horen, ik heb een vraagje. Hebben jullie in jullie bestand misschien iemand – een bioloog bijvoorbeeld – die (onder omstandigheden) kans zou zien Henny Leef…”

.

4 reacties op “Honderd Henny’s”

  1. Huh …? Is ze terug dan, de Gerrie van Haarlem ? En ik stel mij als slapend onderdeel van de Honderd van Haarlem gaarne beschikbaar om Henny te klonen. Aan een gespleten haarpunt heb ik genoeg om een Henny te fabrieken. Met Haprospeld en al….

  2. @Z. Nee, je hebt niks gemist, vrees niet! Het was een 10 dagen ‘oud’ gesprekje. We hebben het ook nog over jouw kloonbaarheid gehad, maar we waren bang dat 100 Ziggy’s elkaar helemaal gek zouden maken…

  3. Dat lijkt mij een terechte aanname….maar van een Ziggy heb je ook geen honderd nodig.

  4. Vereerd…

    Ik heb mij overigens destijds aangemeld bij de coalitie….nooit meer iets van vernomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *