Amsterdammertje loos

Zijn er harde of zachte cijfers over de aantallen verkeersborden die jaarlijks worden gejat? Gierend van de lach losgeschroefd en als trofee meegetorst door humorbeoefenaars uit de vijfde klasse onderbond?

‘Max. 3 ton’ voor boven het bed, ‘Overstekend wild’ in de kinderkamer, ‘Slipgevaar’ in de WC, ‘Tankstation’ bij de zuipkeet, etc.?

Vandaag liep ik door de Jan Steenstraat en …

Een voldragen Amsterdammertje, brutaal en rechtstandig?

Ver van huis, maar zo te zien heeft het al lang geleden wortel geschoten in Haarlems bodem en is het volkomen geïntegreerd.

.

5 gedachten over “Amsterdammertje loos

 • 29/02/2008 om 10:00
  Permalink

  Je zwamt wel lekker door Jaspers maar met hoeveel moeite negeer je nou de aankondiging in het HD van gister dat SYLVIA HUBERS de nieuwe stadsdichter gaat worden? Dat is pas aktualiteit! Goeie zet trouwens van het genootschap het zo te brengen, want zij komen geenzins in aanmerking natuurljk!

 • 29/02/2008 om 11:04
  Permalink

  Jaarlijks 5200 euro… en dat voor een koningskoppel. Eerst wordt de zielenrust door een poëtische kaakslag hardhandig losgeweekt, waarna nummer twee met een column het jeukende poeder in de nog verse zielenwond wrijft,… arme stad.

 • 01/03/2008 om 22:49
  Permalink

  Maar,maar,maar…… daar woont mijn ex! Van zichzelf al een erect Amsterdammertje.

 • 05/03/2008 om 00:58
  Permalink

  De Jan Steenstraat heeft nog meer te bieden:

  Wat te denken van de twee roze ‘schaamlippen’ die een verticale brievenbus omarmen?

  Groet,

  Witje…

 • 05/03/2008 om 13:29
  Permalink

  @ Z. Wat toevallig: er staat ook ex, ex, ex op dat paaltje.
  @Witje: Ja, ik ken die lippen (in de Steenstraat). Er zijn dingen die ik de RaDalezers liever bespaar, maar eventueel, op veler verzoek, by popular demand… Ik heb er zojuist om op alles voorbereid te zijn een foto van gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *