Ga naar de inhoud

Druppie

Zou een miniem druppeltje RaDa-olie misschien wonderen doen? Een druppeltje olie in de raderen van de ambtelijke molen?

Het gaat om een plannetje van PeterZoetemeijer. Peter memoreerde aan de toog van de Sociëteit waar onze club speelt, dat het openluchtschaakbord van het Houtplein sinds de ontmanteling vorig jaar ergens in een loods ligt opgeslagen,en hij zou graag zien dat het weer in de stad werd gebruikt. De Botermarkt (bij Roemer en fietsenstalling) leek hem een geschikte plek.

Bij mij kwamen meteen mooie herinneringen bovendrijven aanverlummelde uren aan de Bärenplatz in Bern (zie hier),de beste hangplek die ik ken. Ja, zo’n plek wil ik in Haarlem ook!

Nou is het niet zo dat Peter hemel en aarde al heeft bewogen. Om maar wat te noemen, hij heeft de gemeentelijke instanties een charme-offensief van de gevreesde HWP-PR-commissie bespaard.

Wel heeft hij tien maanden geleden een balletje opgegooid bij de juiste persoon. De verantwoordelijke persoon, bedoel ik. En hetzelfde balletje nadien nogmaals en nogmaals, maar die juiste persoon (we hebben het over de gemeentelijke landschaparchitecte) lijkt – en ik schrijf met nadruk líjkt – nog niet in vuur en vlam te staan bij het idee.

En dat, Josline, terwijl het zo’n vriendelijk en eenvoudig uitvoerbaar plannetje is. Die tegels liggen nu ergens te schimmelen. En die goede Peter is bereid je bij te staan en contacten te leggen en mee te denken en desnoods zélf met zijn blote poten die Botermarkt open te breken en… Dus als hij nou van de week…

Ja, je hebt gelijk! Een miniem druppeltje, had ik gezegd.

6 reacties op “Druppie”

  1. Misschien kan de xc2xb4Honderd van Haarlemxc2xb4 hier eindelijk eens een daad stellen?

  2. Geweldig, de nostalgie die mij overspoelde bij de herinnering aan het openluchtschaakspel op de Bxc3xa4renplatz in Bern. Al in 1979 speelden wij, jonge Haarlemmers op schaakvakantie die deelnamen aan het beruchte open toernooi in Biel, op de Bxc3xa4renplatz een potje tegen de plaatselijke sterren. ‘s Avonds werden wij in een nabijgelegen kroeg getracteerd op een jodelconcert door de plaatselijke zangvereniging.
    Zoiets moet in Haarlem toch ook kunnen: eerst een partijtje schaak in het zonnetje en dan met zijn allen een lied aanheffen in de Roemer!

  3. Misschien een mooi projectje voor onze nieuwe stadsarchitect om mee op te starten?

  4. Vandalismebestendig schaakspel? Op iedere toren een gewapende brigadier? Ik geef het Haarlem te doen, hoewel…van de nieuwe OZBinkomsten kan er best iets naar een feestelijk, dionysos achtig doel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *