Parkeerkunst

Ik schreef hier al eens over ondergrondsekunst waar je als nietsvermoedend autoloos burger normaliter van verstoken blijft. Dat ging over de Appelaar.

Gisteren (met het schoons van Dirck, Jan, Joseph en Salomon de Bray net achter de kiezen), kreeg ik een onverwacht cultureel extraatje in een andere parkeergarage.

 

In de serie ‘slegs vir motoriste?’ vandaag een schildering op niveau, te weten de zesde verdieping van De Kampen.

Mijn chauffeur toeterde al ongedurig toen ik de foto stond te maken, laat staan dat hij me de kans gaf enig kunsthistorisch onderzoek op locatie te verrichten. Dus wie er meer van weet, mag het zeggen.

.

3 gedachten over “Parkeerkunst

 • 09/03/2008 om 21:15
  Permalink

  Beeldend kunstenaar Gerrie Starreveld heeft in 1996 de muren van de parkeergarage versierd met een selectie van stripfiguren van Nederlandse tekenaars. Theo van den Boogaard, Joost Swarte, Windig & De Jong, Henk Kuipers e.a.
  Zie: http://www.gerriestarreveld.nl/nederlands/dekamp.html

 • 09/03/2008 om 21:29
  Permalink

  En o ja, als niet-motoriste mag ik hier met enige regelmaat graag m’n tijd verniksen om te genieten van het prachtige uitzicht over de stad en omgeving. Hangoudjes worden geduld, jongelui met witte petjes niet.

 • 14/03/2008 om 00:10
  Permalink

  Een echte “Franka” in Haarlem Stripstad voor de echte strip-o-fielen! mijn oude hart begint gelijk weer sneller te kloppen. Ik ben er nog niet helemaal uit wat voor type automobiel het is(Ik laat het je zo snel mogelijk weten). Bedankt voor de mooie foto Marius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *