Ga naar de inhoud

Ogenblik geduld

“Dik, dun, blond, donker, Turks, Marokkaans, Nederlands. Wees tevreden, en besef ook dat we voor geen millimeter minder zijn dan onze broers, vaders, mannen en zoons. ” Aldus sprak wethouder Jan Nieuwenburg, in een eerste spontane reactie tot de toegestroomde menigte, kort nadat bij het AH-filiaal in de Grote Houtstraat een van de felbegeerde gouden smurfen was opgedoken.

 Zo, hier zijn we weer, sorry dat het even duurde. We proberen het nog een keer, en als het goed is hebben we nu alles op een rijtje.

Dat van die millimeters was niet wethouder Jan Nieuwenburg! Jan Nieuwenburg was helemaal niet in de Brede School in Meerwijk bij de viering van InternationaleVrouwendag. Zelfs als hij had gewild, had het niet gemogen. Het was wethouder Hilde van der Molen die (als ik mag afgaan op de citaten in het HD) de aanwezige internationalevrouwen trakteerde op de tekst van een manuscript van een vergeten andragoloog uit de vroege jaren zeventig, dat onlangs bij een renovatie werd aangetroffen in de kruipruimte van een buurthonk.

Jan Nieuwenburg had wel wat anders aan zijn hoofd; die onthulde zaterdag de maquette van Schalkcity Schalkstad aan de bewoners van Schalk’hood Schalkwijk, met onder meer de nieuwe Schalkkrabbervan veertig verdiepingen en 120 meter hoog.

En die gouden smurf? Ja, er is er inderdaad een gevonden in Haarlem, zoveel weet ik, maar verder moet ik in gebreke blijven. Gelukkig is er dichtbij op het grote boze wereldwijde web een stadgenoot die graag in deze lacune voorziet.

.

1 reactie op “Ogenblik geduld”

 1. Infantilisering. Bieslog zei het zo:

  Welk Kamerlid (van PVV of TON?) stelt de volgende vragen aan minister Vogelaar?

  1. Het aantal smurfen in Nederland was, na de grote smurfenramp van de zeventiger jaren, bijna tot nul gereduceerd. Is het de minister bekend dat momenteel een blauwe tsunami Nederland overspoelt daar de winkelketen Albert Heijn is begonnen met de verspreiding van 29 miljoen kleine smurfen en 1 miljoen grote pluchen smurfen?

  2. Waarom zijn deze 30 miljoen smurfen in lagelonenlanden vervaardigd en niet in eigen land?

  3. Leveren de smurfen gevaar op voor onze volksgezondheid (is de blauwe verf getest)? In welke mate wordt ons milieu ernstig bedreigd (smurfen zouden niet afbreekbaar zijn)?

  4. Waarom staan we toe dat de smurfen zowel een Nederlands als een Smurfenlands paspoort hebben?

  5. Is de Nederlandse regering medeplichtig aan de versmurfing en infantilisering van ons volk door de komst van miljoenen blauwe buitenlandertjes?

  4. Wil de regering er zorg voor dragen bij dit soort acties het gebruik van Nederlandse stripfiguren voortaan verplicht te stellen? (Olivier B. Bommel, Tom Poes, Meneer De Uil, enzovoorts.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *