Ga naar de inhoud

Ultrasone eenzaamheid

“Onder seks verstaan wij iets anders. Dat is meer dat je in de schemer in een winderige tuin zit te rillen van een rare koorts in je buik en dat er dan ineens een enorme, stinkende kater je van achteren bespringt om je te verkrachten. Zouden jullie dát niet eens willen verbieden – seks tussen dieren?”

Dixit de poes vanFrits Abrahams in zijn vermakelijke column vanvrijdag.

Hier in de achtertuinen is momenteel een druk verkeer van cruisende katten. Hun vocale prestaties zijn ons doorgaans een doorn in het oor, maar er is één uitzondering.

Vannacht werden de huisdichteres en ik gelijktijdig wakker van een krolse kat die pal onder ons raam haar eenzaamheid adverteerde met een perfecte zestraps toonladder. Van grote zuiverheid.

Na iedere lang aangehouden, klaaglijke noot bleef het drie tellen stil- een onzichtbaar vraagteken in de duisternis – en dan probeerde ze het een trede hoger.

Toen ze het ultrasone gebied had bereikt, sliepen wij prompt weer in, dus vraag mij niet of zij de ware nog heeft gevonden.

.

2 reacties op “Ultrasone eenzaamheid”

  1. Marius, weet je zeker dat de huisdichteres, alvorens weer bedroefd te zijn ingeslapen, niet zelf soortgelijk geluid heeft nagebootst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *