Ga naar de inhoud

Nieuwe dreiging

Nationaal terrorisme coördinator Tjibbe Joustra heeft gewaarschuwd dat op dit moment tientallen bebaarde mannen in kabeltruien in met springstof gevulde rubberbootjes stappen en vanuit de Noorse fjorden koers zetten naar Nederland.

Uitzinnige fundamentalistische Noren in steden als Drammer, Lillehammer en Tromsø verbrandden direct na de eerste vertoning van Fitna op grote schaal Nederlandse vlaggen en koelden hun woede op platinablonde pruiken.

Hun verontwaardiging geldt Wilders’ minutenlange gebruik van Peer Gynt, Suiteno. 1 voor politieke doeleinden. Voor veel Noren is Griegs muziek heilig.

6 reacties op “Nieuwe dreiging”

  1. De walvisvaart is hun geloof ik ook heilig. Wijzelf hebben niets heiligs geloof ik, of is dat maar schijn?

  2. Ha, toevallig werd ik vlak na het uitkomen van de film gebeld door een violiste die woedend maar ook heel verdrietig was over het misbruik van de muziek van zowel Grieg als Tsjaikovski in ‘Fitna’. Daarom komen wij met een tegenactie : binnenkort op een locatie ergens in de stad (wij mikken op de Gravenzaal) zal deze muziek ten gehore worden gebracht. Om het zo snel mogelijk los te koppelen van de beelden en weer te laten zijn wat het is en hoe het bedoeld is, namelijk prachtig….

  3. Nou ja, die Per Gynt, met z’n ‘zakenreisjes’ naar Marokko en z’n slavenhandeltje, was toch ook niet helemaal zuiver op de graat.

    En mooie muziek kan toevallig ook door nare mensen worden gecomponeerd, zelfs door homo’s!

  4. @Carel; vroeger hadden we de ElfStedenTocht…redelijk heilig maar VVT. Waar moet het met de wereld heen, vraag ik u, als Homo’s al mooie muziek maken kunnen? ‘t Is bar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *