Ga naar de inhoud

Om om te lachen?

Tja… moet ik hier nou nog 2 aprilgrappen gaan maken ten koste van Grote Broer het HD?

Cultuurchef Cees van Hoore bracht de nacht van maandag op dinsdag door in een slaapzak bij die geheimzinnige bunker bij Zandvoort, om toch vooral vooraan te staan bij de vondst van het verstopte schilderij van Max Beckmann. Van opwinding deed de redacteur geen oog dicht. Bij het licht van een zaklantaarn las hij verstrooid wat in zijn meegebrachte pocket, Kunstroof van de Saracenen tot Goering (23.000 pagina’s) … En toen…

In de krant weet het eerste generatie humorslachtoffer zich nog met pijn enmoeite groot te houden (‘Zandvoort zoekt grens op met grap’) en verbergt hij zijn frustratie achter kritische vragen. Op de HD-website daarentegen knarsen Van Hoores tanden duidelijk hoorbaar op duinzand en zure druivenpitten:’Bedankt, burgemeester. Nu even de lolbroek uit en in passend zwart óp naar 4mei.’

6 reacties op “Om om te lachen?”

  1. In een dergelijke 1 aprilgrap trappen kan iedereen overkomen, maar Cees van Hoore’s over the top voorstel om de Duitse officier (of Sturmbahnfxc3xbchrer) postuum een lintje te geven voor het redden van de schilderijen blijft staan.

  2. Heel frappant in deze kwestie is dat de publiciteit voor deze 1 aprilgrap al maanden VOORAF is begonnen zodat werkelijk iedereen erin kan stinken.

    Er zijn tal van kwesties – zoals de verhoging van de verkeersboetes en het ‘filmpje’ – die ik nu met een fikse korrel zout ga nemen in de stellige overtuiging dat ze per 1 april 2009 als grap zullen worden ontmaskerd.

  3. @Harrie: Ach, dat kan de beste overkomen. Van Hoore hield het op de voorpagina van Grote Broer (2 april) op Obersturmbanfxc3xbchrer.
    Overigens vond ik het (om de reden die Carel aangeeft) ook geen geweldige grap – hij werd pas grappig door de gretigheid waarmee het HD zich op die bunker stortte.

  4. Ik vind het wel een overtuigende 1-aprilgrap. In de persoon van Cees van Hoore, wiens hart altijd wat sneller gaat kloppen bij de combinatie kunst en WO II, hadden de Zantvoortse bunkerfanaten een ideale aanjager van het nieuws (als er eenmaal één schaap over de dam is…). Ook de fasegewijze opbouw van de grap (zoals het stukje bij beetje vrijgeven van extra informatie en de bemoeienis van de Haarlemse stadsarcheoloog) vind ik heel sterk. De media zijn zelf ook niet vies van een 1-aprilgrap. Het zou HD sieren om de spreekwoordelijke hoed af te nemen in plaats van met humordeskundigen op de proppen te komen die er blijkbaar de lol niet van inzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *