Ga naar de inhoud

Vlek op vlek

Een eenmansfractie die uiteenvalt, hier in Haarlem kan het! De Heilige Drieëenheid van de Axielijst, bestaande uit Sjaak Vrugt (raadslid), de roodharige Axiemaagd Mara vanLimbeek en St. Pieter Krop (schaduwraadsleden) bestaat niet meer.

Grote Broer het HD brengt het nieuws groot opde voorpagina en plukt speciaal ombudsmuts Janette (sic!) Luichies tussen de kassabonnetjes en garantiebewijzen vandaan om verslag te doen.

Wat wil het geval? Het Axiebestuur (hé, daar zitten Mara en Pieter ook in!) heeft het enige raadslid van de partij geroyeerd. Incompatibilité d’humeurs – zelfs een mediator / relatietherapeut heeft de breuk tussen het eigenzinnige ultralinkse raadslid en zijn ultralinkse schaduwen niet kunnen helen.

‘Vrugt trekt zich van afspraken niets aan en schoffeert regelmatig leden.’ Geen leden van het Koninklijk Huis, zoals vroeger met die verfbom, maar Axieleden!

Een Einzelgänger en een opgewonden standje wordt het ‘Raadslidvan Driekwart 2006’ nu genoemd. Pieter Krop wil de vuile was niet buiten hangen,zegt hij (met achter zijn rug een besmeurd Axie-nachthemd en een ranzige Arafat-theedoek en een bakje wasknijpers), MAAR… een tipje van de sluier wil hij wel oplichten. Het zit zo: Vrugt ontsteekt regelmatig in woede. Ah…

Pas nu besef ik aan welke gevaren ik de laatstetijd ben ontsnapt. Die introverte man die bij de Broodkast-uitzendingenaltijd ogenschijnlijk rustig aan z’nbiertje staat te lurken moet eigenlijk permanent door de explosievenopruimingsdienst met rood-wit lint worden afgezet! Bij het minste of geringste kan hij ontploffen!

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *