Ga naar de inhoud

Slavist gezocht

Lanceer ik ook eens een geestverruimend, grensverleggend megaproject,volgt er oorverdovende stilte… Gemeente Haarlem, Cobraspen, de koene ondernemers van City Haarlem, Haarlem Promotie, Haarlem Commotie, burgemeester Bernt Schneiders, Cees Jan Pen, Jeroen Fritz en alle andere erkende Haarlem-boosters zwijgen tot nu toe (tweevolle werkdagen zijn verstreken!) als het bekende massagraf.

Twijfel sloeg toe op de RaDa-reda. Wat was er mis met het BAVORAMA?Weet de rest van de wereld iets wat ik niet weet? Bestaat het al ergens? Kleeft er een smet aan de naam?

In Nederland heb ik (pfff, het RaDa staat op één!) geen enkeleconcurrentie te duchten, dat is snel duidelijk. Maar dan… 171 hits???

Er is een bavorama voor de regio Jemen, Jordanië, Syrië, als ik het goed begrijp. Zouden ze daar Hartje Haarlem op schaal hebben nagemaakt, en zo ja… met welke duistere bedoelingen? Hé, de Tsjechen lusten op de een of andere manier ook wel bavoramapap. Iets met auto’s.

Gokje van de voltallige eenpersoons redactie: is een bavorama een autoshowroom?

.

6 reacties op “Slavist gezocht”

 1. Marius, om je wat verder te helpen: in het Pools heeft “Bavorama” geen betekenis.

 2. Ik denk dat het met het Franse werkwoord ‘baver’ oftewel ‘kwijlen’ te maken heeft. Een Bavorama is vermoedelijk een reusachtige, goed gevulde openbare kwispedoor bij gedachte waaraan sommigen op pavloviaanse wijze beginnen te kwijlen, terwijl het merendeel kok begint te halzen. Een en ander heeft een purgerende functie.

 3. In Kosovo is een bavorama een loge van de Servische minderheid. Het is totale oorlog, met of tegen de Slovenen. En de Markomanni, kijk daar helemaal voor uit, dat zijn een soort Duitsers. Die komen in Daewoo’s en Chevroletjes (hun dure BMW’s en Porsches wagen ze daar niet aan) om vanuit hun bavorama het Haarlemse bavorama te vernielen en daarna zijn bedenker (pribuzny sme)de kop van de romp te scheiden (nekdy v pol). Je mag altijd bij me onderduiken.

 4. In de eerste Bavorama-treffer bij Google staat een beschrijving van het Raarlems Dagblad ( blad i.p.v. klad !): … is het irritante broertje enz.
  Hoe komt Google aan deze omschrijving? Dit staat toch niet in je column? Geeft Google tegenwoordig commentaar ?

 5. @ Wil & Marius
  Die omschrijving staat in de ‘source code’ van de betreffende webpagina. Marius, je hebt waarschijnlijk een tikfout gemaakt bij het invoeren van de code.

 6. @Wil: Hoi Wil!! (En zo zit dat dus met die code)
  @Arno: Juist ja… ahum… Die fout staat daar al sinds feb., toen web-log.nl overschakelde op een nieuw beheersysteem. Je bent de eerste die me er op wijst! Ik heb het aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *