Ga naar de inhoud

Eenzame Mandarijn

Hoe vertelt hij het één miljard Chinezen, flitste het meteen door mijn hoofd toen Grote Broer het HD op 9 april meldde dat de provincie NH afzag van een eigen business-paviljoen bij de Olympische zeilwedstrijden in Qingdao nu aangescherpte regels het gebruik van sponsornamen verbieden.

En hoe gaat RaDa’s knuffelgedeputeerde zelf om met dit fiasco?

Hooijmaijers gaf in de krant geen commentaar; hij was ziek (ziek, ziek! ZIEK als een Chinese straathond die bedorven inktvisringen met bedorven zwarte bonensaus heeft gegeten!!). CvdKH.C.J.L. Borghouts nam de honneurs waar: zonder sponsors geen paviljoen en zonder paviljoen geen ondernemers en zonder ondernemers geen missie, daar kwam het op neer. In plaats van een brede NH-delegatie met alle Gereputeerde Gedeputeerden plus H.C.J.L. (voor zijn vrienden) gaat Ton nu alleen. Als een eenzame wijze Mandarijn trekt hij naar het Oosten. Nou ja, hij begeleidt als doekje voor het bloeden een sneue vastgoedhandelsmissie.

Tenminste…

Op zijn weblog vertoont hij zich nog niet. Maar wat gekker is, onder provinciaal  nieuws vind ik op de NH-site taal noch teken (Chinees of Europees) over Far Pavilions. Wel de vondst van een prehistorische kano, het herstel van een uniek brakwatergebied bij Westzaan en de vervanging van de beschoeiing langs het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van Landsmeer… Qingdao? Shandong? China?

Hoe vertellen ze het 2,6 miljoen Noord-Hollanders?

.

1 reactie op “Eenzame Mandarijn”

  1. Niet dat het er iets toe doet maar het schijnt dat er op die plek waar de zeilwedstrijden gehouden worden nooit wind staat… dat is een geintje van de natuur. Maar dat de Chinese overheid nu de wind uit de zeilen van de Gereputeerde Gedeputeerde neemt, terwijl Ton toch echt heel leuk gaat met mandarijnen en aanverwanten, dat is sneu. Hij had zich er zo op verheugd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *