Gumbusters

‘Bedoelt u gunbusters,Haarlem?’ suggereert Google sensatiebelust. Nee, misschien dat in een geheim arsenaal onder het stadhuis ook gunbusters liggen opgeslagen (in de gemeentegids lees ik er niets over), maar ik bedoelde wat ik typte: ‘gumbusters’.

Het huis-aan-huisvodje dat de inzet van dit nieuwste wapen in de oorlog tegen kauwgomvervuiling aankondigde, is aan de gevreesde RaDa knipselknipschaar ontsnapt,dus het fijne (aantallen, capaciteit, kaliber, astronomische kosten op te hoesten door de lokalebelastingbetaler, enz.) kan ik jullie er niet van vertellen.

Het betreft een experiment, zoveel weet ik: de eerste Gumbust-operatievindt plaats voorafgaand aan de Spetterende Grote Houtstraatdagen , waarschijnlijk pas nadat eerst alle anglofobe spandoeken van het Ampzing Genootschap door agenten zijn verwijderd. (GUMBUSTERS?? GOMVERDELGERS!!).

Het RaDa laat zijn oordeel over het apparaat afhangen van het effect op detrommelvliezen. Gevreesd wordt dat de gumbuster tevens een eardrumbuster zal zijn, in dezelfde lawaaicategorie als de gehate bladerenblazer.

En die ontsierende kauwgom op het trottoir dan?

Handmatig laten losbikken met beitel en pincet door gum-delinquentenen wildkwatters (aangeleverd  door Bureau HALT) ligt voor de hand. Of een verwijderbijdrage van €1,20 per pakje kauwgum. Of anders…Een vorsende blik op Stationsplein … even lateraal denken…

Wat vinden jullie, beste Raarlemmers? Het is bij nader inzien wellicht simpeler de open plekken tussen de kauwgom op te vullen met…kauwgom, zodat een egale toplaag ontstaat: veilig, slijtvast, afwasbaar. En de onvermijdelijke nieuwe aanwas van verse Xilifresh, Freedent en Stimorol wordt moeiteloos geïncorporeerd.

4 gedachten over “Gumbusters

 • 14/04/2008 om 23:24
  Permalink

  Ik probeer al jaren mijn uitvinding op het gebied van kauwgom verwijderen aan de fabrikant te brengen. De “TrackBack” werkt als een fietspomp of als een wijnzuurstoftrekker en is bijna geluidloos. Even de TrackBack boven de kauwgom houden, TrackBacken en weg is de kauwgom. Na 100 keer TrackBacken het plastic zakje verwisselen. Is er nog een fabrikant aan het lezen?

 • 15/04/2008 om 09:17
  Permalink

  Ik heb ze in actie gezien, gisteren! Op de terugweg om half 5 waren ze ongeveer drie meter gevorderd ten opzichte van de heenweg om een uur of 1. Maar goed, niet slecht voor een eerste keer.

 • 15/04/2008 om 21:15
  Permalink

  Als oud-Alkmaarse weet ik dat dit nog niets is. Neem maar eens een kijkje in de ‘kauwgomsteeg’ aldaar, een heuse toeristische trekpleister (op de voet gevolgd door de wekelijkse kaasmarkt). Zie ook http://www.flickr.com/photos/nijnkijkt/90589144/ (niet van mijn hand overigens)

 • 17/04/2008 om 00:09
  Permalink

  @Iam 0: Dus opnieuw bestraten gaat eigenlijk net zo snel?
  @Leon10: Zullen we het onder ons houden? ik breng de Haarlemmers liever niet op onsmakelijke ideeën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *