Ga naar de inhoud

Jubileumprijsvraagje

Gastbijdrage van Harrie van der Meulen
Enkele weken terug vond ik in een verhuisdoos een jaargang van een schoolkrant met daarin poëzie van een Bekende Haarlemmer (m/v). Omdat Raarlems Dagklad vandaag 3 jaar bestaat – @Marius: van harte, voor een dagelijks weblog is dit de leeftijd van de zeer sterken! – leek het me wel een aardig idee om aan deze vondst een prijsvraagje te koppelen. De eerste die middels inzicht of gokken in de reactiebox meldt van wiens/wier hand onderstaande gedichten zijn, ontvangt een attentie. Begin volgende week wordt de winnaar bekend gemaakt.
– – – — – – – – – – – – – – – – – – –
*Asfalttaal*
Modewoorden wonden
als as valt taal
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
*Orchidee*
bij jou
orchidee
bijou
orgi-day
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
voor een gefusilleerde
onsterfelijke trochee:
rakketakkerakkeraak…
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
*Margraten*
dode namen lezen zich voor
in het ritme van de knieën
zullen deze doden doodgaan
als het hek gesloten wordt
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
*Abstract Extract*
onleesbare woorden voelen
wil ik wil
ankers maken van dagelijkse gedachten
ik wil klimmen in
manshoge mangrove

12 reacties op “Jubileumprijsvraagje”

 1. wat betreft het prijsvraagje: is dit Marius zelve die even uit de schaduw van de huisdichteres kruipt? Ik waag bij deze het gokje!

 2. Hartstikke goed Marius zo lang al, topsport. Vergelijk dat eens met 3 jaar je adem inhouden!

 3. Marius gefeliciteerd! eh, nog maar zo kort? Ik heb het idee dat ik het RaDA al …jaren lees, zoals ‘des morgens de deur uit gaan’ of “Middag, twee halfjes Omega alstublieft”.

  Helaas geen datum bij de prijsvraag?! Voor mij geen doen; het vertoont Gerrie Hondius tekenen, hoewel minder sexy. Zij is wel BH’er genoeg.

 4. Marius (red. RaDa)

  Dank voor de feli’s, iedereen! En dankdankdank, Harrie, voor de schitterende invalbeurt!! En nu je prijsvraag nog… De jonge Jaspers is het in elk geval niet, Richard.

  Is het Beau van Erven Dorens?

 5. Harry: Een gokje na wat gegoogel op zoek naar een bekende in Haarlem geborene in jouw leeftijdscategorie: Alex van Warmerdam.

  De teksten passen volgens mij eerder bij Ko van den Bosch maar die is in Utrecht opgegroeid.

 6. Een leuk rijtje namen, maar die van de jonge dichter zit er niet bij. De RaDa-lezers hebben nog tot morgenavond de tijd om op basis van bovenstaande opdracht het juiste antwoord te raden. Lukt het niemand, dan geef ik morgen de eerste van een serie hints. Plus nog eentje van de in de totaal 12 gedichten.

 7. God-friedbomans wat duurt dit lang Harrie! De spanning wordt ondraaglijk om te snijden. Is het soms van Jeroen-Pauwl Wittermans?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *