Ga naar de inhoud

Hints, hints, hints

Nu al de langstlopende literaire prijsvraag in deze vierde jaargang van het RaDa! Wie o wie is de auteur of auteuse van deze poëtische jeugdzonden, vroeg supersub Harrie ons. Een Bekende Haarlemmer moest het zijn en de gedichten werden aangetroffen in een vergeelde schoolkrant.

Bekende en onbekende Haarlemmers rekenden zich al rijk, maar na een week is de prijs nog niet gepakt, het goede antwoord nog nietgegeven. Liever dan hier plompverloren te melden dat het Tom Okkerwas, of Jaap of Margreeth Pop of Brenda Schultz-McCarthy, geeft Harrie iedereen een nieuwe kans. Hieronder twee andere juvenilia van dezelfde schrijver plus een nieuwe hint.

*hirosjima*

de zon viel in dit landschap
en schiep een kindertekening
en luidde een tijdperk in
en mensenhoop dode mieren
lach nu breed z-onderkaak
daar nabij
jouw amour
mijn a-bom
hirosjima
*Esther Ofarim*
gaskamergekerm
van verkoren volkeren
de dode grootouders
tonen nu hun tanden
Hint 1: Deze Bekende Haarlemmer, die zich  – naar ik begrepenheb – nu wel een beetje schaamt voor deze gedichten, deed deze verzen in het schooljaar ’63/’64 in de kopij-bus van een Haarlemse schoolkrant.

12 reacties op “Hints, hints, hints”

 1. @John D.:
  Hoho!! Paul W. heb ik al geclaimed in het vorige, originele draadje van Harrie (zij het enigszins verbasterd).

  En ook nog: als hij zich nu nog schaamt, zoals Marius zegt, is het Ferron bijvoorbeeld niet (en ook niet Bomans). Nee niets van dat al; het is Mart Smeets! En dan begrijp je ineens ook dat ie zich kapot schaamt.

 2. Werner Passchier

  Ik denk dat het Marius Jaspers zelf is of als ik nog een gok mag wagen ‘onze huisdichteres’ Sylvia Hubers.

 3. Ik denk dat deze grote dichter in spe Marius Jaspers is of als ik nog een gokje mag wagen: ‘onze huisdichteres’ Sylvia Hubers.

 4. @Werner; Beste man…dacht je dat onze Sylvia toen (’63) al kon lopen? En dichten?

 5. @Werner; Beste man…dacht je dat onze Sylvia toen (’63) al kon lopen? En dichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *