Ga naar de inhoud

Overexposure

Met je kop in de krant… Je hebt koppen die ervan houden en koppen die ervan gruwen. Ik neem aan dat het went, bij vaak gespotte VIP-koppen en alomtegenwoordige hoogwaardigheidsbeklederskoppen.

Niettemin moet het een vreemde gewaarwording zijn geweest toen onze eigenste beurstemeester B. Schneiders deze week de gratis separatistenkrant De Schoter doorbladerde (je moet als burgervader ook weten wat er in de buitengewesten speelt).

Op de voorpagina slaat Bernt achteloos de eerste paal van een nieuw Kinderdienstencentrum, tegen een achtergrond van kleurige ballonnen. Leuke foto voor het plakboek! Maar dan moet pagina 9 nog komen.

‘Hé, daar sta ik met de burgemeester van Osnabrück bij Kunst Zij Ons Doel. Mijn collega is toch een stuk minder fotogeniek dan ik, al zeg ik het zelf. O… nóg een!? Met de oorkonde van Kermisstad 2008. Het kan niet op. Krijg nou het…!! De lintjesregen óók nog!’

Drie keer Bernt Schneiders op een halve pagina. Is het een nieuw nationaal beurstemeestersrecord? Wat zit daar achter? Er zijn waarschijnlijk maar vier mensen op deze wereld die het geheim achter deze obsessieve aandacht kennen: Masja, Astrid, Kim en Misja van de opmaakredactie van de Schoter.

1 reactie op “Overexposure”

  1. Alsof er vier foto’s van koning Juan Carlos in de met de ETA sympathiserende Baskische krant Egin staan… Het is gedaan met het Schotense separatisme!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *