Ga naar de inhoud

Stadsfossielen

Laatst bekende iemand mij dat ze in haar woonplaats graag spiedde naar fossielen in het natuursteen. Een gaaf schelpje uit het Perm, een vaarnblad uit het Trias vereeuwigd in een kozijn, een trilobiet die zijn laatste dagen slijt in het bordes van het Stadhuis… en haar dag was goed!

Tijdens onze korte wandeling wees ze me op allerlei versteende curiositeiten. Het intrigeerde mij. Soms zoek ik hier in Haarlem nu ook. Op spectaculaire successen kan ik nog niet bogen; al mijn paleontologische vondsten bleken bij nader inzien substanties die nooit aan de gumbuster hadden mogen ontsnappen. Maar ik houd jullie op de hoogte.

 

1 reactie op “Stadsfossielen”

  1. Ik bespeur hierin een ‘ribozool’-afdruk (Impressum Nikea?) die toch duidelijk voorbij het neolithicum moet worden gesitueerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *