Ga naar de inhoud

Gebrul in de nacht

Is het een bewapeningswedloop met Schiphol? De kikkers in Badhoevedorp hadden de elektronische versterker uitgevonden, leek het wel. Na een feest in een dijkhuis aan de Ringvaart liepen we door de late avondschemering over een kronkelweggetje loom terug naar de bushalte en het uitbundige landleven (lammeren, veulens en die brulkikkers) was een onverwachte bonus.

Dat elke nis in het ecosysteem wordt gevuld, bleek eens temeer bij de busbaan. Vanuit de verte zagen we flitsen uit koplampen hoog de lucht inschieten. Om over te steken naar onze halte van bus 197 moesten we drie brommers laten passeren. Ze reden over de volle breedte van de weg, alleen op het achterwiel. Ze keerden. Na de wheelies weefden ze zigzagpatronen over het asfalt. Ongeveer tien andere helmdragers keken toe, of smoesden wat. Aan ons schonken ze geen aandacht.

Het duurde even eer we het door hadden: die kilometerslange busbaan was (op twee bussen per kwartier na) helemaal leeg. Kings of the road waren ze! Ze hadden vrij spel! Snelheidsraces, accelereren, snijden… Ehhh… zoveel spelletjes waren het eigenlijk niet, maar voortdurend knetterden er wel een of twee uit de groep weg, uit verveling of om een grensverleggende stunt uit te proberen.

We zagen niemand drinken, er werd niet rellerig geschreeuwd en de dorpssletjes waren er niet bij. Vijftien polderjongens uit Badhoevedorp en vijftien machines, meer was het niet. En ze hadden er zo te zien genoeg aan.

De bus kwam 200 meter voorbij de halte tot stilstand. “Er staat hier anders nooit iemand”, zei de chauffeur.

.

3 reacties op “Gebrul in de nacht”

  1. Lijkt me eerder polderjongens (boerenjongens?) uit 5-huizen ipv Badhoevedorp. Bij 5-huizen duikt de busbaan de Ringvaart onderdoor. Bus bij Badhoevedorp? Niet toch?

  2. @Carel: Het zal een snelweg zijn, maar duiken doet’ie … ergens tussen Hoofddorp en Schiphol.

  3. @Carel: Waar ze vandaan kwamen weet ik niet, maar de busbaan lag bij B ‘dorp; het mooie voor die jongens was dat hij vrij lag van welke autoweg dan ook. De halte heette Koekoekslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *