Ga naar de inhoud

Bestemmingsplan

Op de eerste werkdag na de dagenlange helse verkeerschaos bij de Kop van de Zeeweg stuurde de Provincie NH een paar mannetjes in overall naar Bloemendaal. De betonversperring die nog over één rijbaan lag vanwege de werkzaamheden werd in een bakfiets gelegd, ze kwastten de laatste witte strepen op het maagdelijke asfalt en proostten tevreden met de kopjes van de thermosfles. Klus geklaard!

Een snuggere provincie zou het werk tot drie weken na Pinksteren hebben getraineerd. Nu kregen ze de pers over zich heen en helaas ziet ook het Raarlems Dagklad zich gedwongen mee te doen aan die hetze.

Maar waar Grote Broer het HD insinueert dat dat beton wellicht één werkdag eerder had kunnen worden weggehaald, verwijt het RaDa de provincie dat er op diezelfde werkdag bij Overveen geen versperring is gelegd. Een permanente barrière. Als voor een vierentwintigbaans snelweg naar het strand kennelijk onvoldoende draagvlak is, en als een miljoen zonaanbidders ondanks alleoproepen het OV te gebruiken, vastbesloten zijn hun auto’s tot vijf meter van de vloedlijn te rijden, moet die Zeeweg gewoon worden afgesloten zodra de gevoelstemperaruur boven de zestien graden komt.

En als ik toch een nieuwe werkelijkheid aan het scheppen ben…In BLM9 waren op het moment dat een scherp mes in iemands nek de goede sfeer bedierf duizend bezoekers. Duizend? De partyscene heeft het strand bij Bloemendaal brutaal in bezit genomen en wie niet beurs gebeukt wil worden door de bastonen van de techno, moet zijn handdoekje kilometers verderop leggen. Kunnen ze bij de eerstvolgende zandsuppletie de grootste strandpaviljoens diep onderde grond stoppen?

.

1 reactie op “Bestemmingsplan”

  1. Ouwe Man! Mijd het strand toch met mooi weer; het achterland is dan momentaan bevrijd van het feestvierend, zuipend, drugsgebruikend, vechtend schorem.

    Ik overweeg een bootje aan te schaffen om lekker te kunnen tuffen (trouwens, misschien monteer ik er voor de gein een affuit op om een vijftal kilometers bezuiden de Zuiderpier met een LM richting strand wat te oefenen in kanonnendiplomatie;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *