Ga naar de inhoud

Stadsvitaminen

Zondag toen wij langs de Grote Markt slenterden djingdeundjoenkeloeide daar plotseling Radar Love van Golden Earring uit een van de vijftig draaiorgels bij de manifestatie ‘Haarlem Draait Door’!!

Branchevervaging of vrolijk eclecticisme?

Woensdag in de Radio 105 Broodkast was stadsbeiaardier Bernard Winsemius te gast. Beminnelijke man, boeiend verhaal. Wekelijks verzorgt hij twee carillonconcerten (toen ik nog bij de Wijngaardtuin woonde, hingen daar vaak sinistere figuren met bandrecordertjes rond om een bootleg te maken) en hij produceert de riedeltjes van de Bavoklok. Winsemius is voortdurend op zoek naar nieuw repertoire. Klassiek of modern. Hij deed een uitdrukkelijke oproep aan de luisteraars verzoeknummers in te dienen. Liefst niet al te bekend, voegde hij eraan toe.

Het Smurfenlied klinkt momenteel ieder uur dankzij Z. ; wie Radar Love suggereert krijgt bonje met de muziekredactie van het RaDa, maar verder is er veel mogelijk.

‘Lonely at the top’ van Randy Newman was mijn eerste idee. Iets van Granados zou ik ook graag horen, of Fandango van Padre Soler, of ‘Dream a Little Dream’ van The Mamas and the Papas en… Of zal ik zelf maar een carillon kopen? 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *