Ga naar de inhoud

Pretletters

De SLANG is het geamputeerde staartje van de vette paginabrede kop in De Telegraaf: VADER: EINDE AAN LEVENSLANG.

Een móórdzaak vinden ze het, dacht ik cynisch toen ik de jumboletters zag. Jammer dat er geen sleetse zetters meer zijn die meteen na het bekend worden van zo’n DNA-match zuchtend door het Telegraafgebouw sloffen met een kruiwagen vol kapitalen.

‘VERDACHTE’ (alle knipsels op ware grootte) komt uit de kop op de voorpagina van De Volkskrant, die ‘Putten’ op drie zet – er was voorrang voor Zware slaappillen op marktplaats.nl en de foto van ‘Pluisje bij première in Cannes’.

PUTTEN-VERDACHTE BUNGELDE DRIE JAAR luidt de volledige kop. (N.B. De Volkskrantkiest daarmee het perspectief van de dader, de T’graaf dat van de vader van het slachtoffer.)

‘(HET DNA VAN DE ) DADER KWAM TOEVALLIG VOORBIJ’ stond boven een stuk in nrc.next, kalmpjes op pagina 11.

En de koeiige OEI dan? Ook uit next!!! Van pagina 4 en 5, zijnde de evaluatie van Balkenende IV. Er moet BEM voor en ZUCHTIG achter. De kop beslaat evenveel ruimte als het hele artikel .

Wat is belangrijk, wat lokt lezers? Het is een afweging die elke opmaakredactie dagelijks maakt, behalve die van het RaDa. Wij kiezen uit het lokale Calimeronieuws gewoon één smakelijk kruimeltje en geven dat gepaste aandacht, alles smaakvol en in de juiste proporties.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *