Ga naar de inhoud

Nog niet lief

Boerinnetje, boterbeestje, fowieltje, hemelbeestje, hennetje, kezenmolletje, jezusjesbeestje, koffiekuikentje, liefhennetje, liefvrouwebeestje, liefvrouwemuisje, lieve marijtje, lieveheerhennetje, lieveheerspaardje, lievehereminnetje, lievelammetje, mariabeestje, poppennonnetje, oliebeestje, pimpernelletje, smoutwormpje, tierenhennetje, vliegmusje, onzelievevrouwpulletje, mulderinnetje, molentandje, piempampoentje, pieternel(letje), zönnekuukske.

Deze namen plukte ik van Wikepedia en er stonden er nog meer. In het Engels heet het kevertje ladybird.

Het lieveheersbeestje ontwikkelt zich uit het soort larven dat vanmiddag met tientallen bij mijn benedenbuurvrouw op de buitenmuur zat. Het duurde even eer ze me overtuigd had, want… voor schattige koosnaampjes komt het grut nog niet in aanmerking.

.

En hoe die larven dan weer ontstaan, kun je hier zien bij Zezunja, die een heterdaadje met de camera vastlegde, inclusief de  bizarre ontknoping.

2 reacties op “Nog niet lief”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *