Ga naar de inhoud

Smalle marges

‘Wereldverbeteren hoeft niet per se vanachter bureau’, stond boven het HD-interview met scheidend NH-Gedeputeerde Albert Moens (Groen Links). Wat een wijze man! Die conclusie is de neerslag van meer dan 30 jaar politieke en bestuurlijke ervaring en wat des te verheugender is, Moens komt daarmee op één lijn met mijn eigen partij, de PAVOHOVAHA.

PAVOHOVAHA (onthoud die naam!) staat voor Partij voor het Onnut van het Algemeen; ik ben er voorzitter, penningmeester, lijstduwer en -trekkervan. Sedert onze oprichting strijden wij verbeten (althans zo verbeten mogelijk) tegen de jachtigheid en vluchtigheid van het moderne bestaan.

Zo nodig verbreiden wij onze ideeën vanaf het traditionele pluche of, inderdaad, de bureaustoel, maar onze basis kan het altijd billijken als wordt geopteerd voor minder conventionele zetels: stretchers, strandstoelen,viskrukjes, parkbankjes en, in gebeurlijke gevallen, de hangmat.

Wat een ingedut zooitje, zeggen anderen soms laatdunkend als ze ons genoeglijk in het zonnetje zien vergaderen. Zelf zie ik dat totaal anders: wij houden ons kruit droog voor een echte crisis, een crisis zoals die zich tot mijn schrik vandaag voordoet.

U moet weten, na het eten maken onze leden graag een blokje om. Een ommetje, een van de kleine pleziertjes van het leven. En waar veel weggebruikers onophoudelijk zaniken en lobbyen om meer rijstroken of roder asfalt, zijn wij met weinig tevreden. Alleen moeten ze daarom niet denken dat ze over ons heen kunnen lopen!! We laten niet alles over onze kant gaan!

Gisteren slenterde ik nietsvermoedend naar het Ripperdapark. Het parkje wordt door de gemeente opgeknapt, en wie schetst mijn verbazing… het voetpad dat eromheen liep is teruggebracht tot een bespottelijk klinkerstrookje van 30 centimeter. Leuk voor een evenwichtskunstenaar, maar hoe (vraagik de ontwerper!) moet je daar arm in arm lopen met je vrouw of geliefde, of bijpraten met een oude vriend? Weg ommetje!!

De marges zijn smal in de politiek, maar in dit geval eistde PAVOHOVAHA (de partij van luieraars en kuieraars) 300% extra – 300%, eerder zullen wij niet rusten.

Oei, ik schrik van mijn eigen woorden. Niet rusten… Dat gaat wel érg ver.

Laat ik het zo zeggen, ik wil er eerst een of twee nachtjes over slapen en daarna ga ik er eens goed voor zitten om een actieplan op te stellen dat ik op de eerstvolgende ledenvergadering (medio 2009) kan voorleggen aan de achterban, voor zover aanwezig.

(foto aanklikbaar, genomen toen de camera nog in de larvenmodus stond)

***Meer PAVOetc. in de gelijknamige categorie

.

4 reacties op “Smalle marges”

 1. Kom kom Marius zie het van de zonnige zijde. Op die dertig centimeter is nog geen solex te parkeren, en parkeren is wat er gebeurt op iedere vierkante meter verhard Heem. Rest het onvervreemdbare recht van ieder lid van het PAVOHOVAHA om kuierend en/of slaapwandelend het gras te betreden en deze ingreep is een victorie op het haastengespoed.

 2. Is ‘larvenmodus’ geen eufemisme voor een onvast handje? En staat er wellicht buiten beeld een agent te kijken of de kennelijk klapwiekende huisdichteres nog wel in staat is de – wel heel brede – line te walken?

 3. Over klapwieken gesproken:
  Onze huisdichteres doet me denken aan de raaf die op zijn snavel kon staan…
  Hij deed het gewoon voor ‘t plezier dat het opleverde en veroorzaakte een revolutie in dierenland. Misschien kunnen wij op een zonnige zomermiddag (geheel in de stijl van de PAVOHOVAHA) ons verzamelen op “the strip” rond het park en een eendere exercitie uitvoeren
  Ik had graag de foto’s die bij dit verhaal horen hierin geplakt, maar dat lukte me niet. Misschien wil de voorzitter van de PAVOHOVAHA ze erbij plaatsen. Ik zal ze mailen.

  En die vervolgens

 4. @Harrie: misschien een leuk idee, ‘s nachts om drie uur een politiefuik op de Jansweg en dan iedereen in plaats van ‘blazen’ een rondje Ripperdapark laten lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *