Ga naar de inhoud

Sportvragen

Op werkelijke belangstelling voor welke sport dan ook heb ik haar nooit kunnen betrappen. Toch moet ze er wel degelijk veel verstand van hebben… Onderstaande voorbeelden dateren van gisteren, Federer tegen Monfils, halve finale Roland Garros.

Commentator na een schuiver van Federer: “…en de Zwitser trekt toch voor iedere partij een paar nieuwe schoenen aan…”
De huisdichteres: “Oh…en geeft ie die oude schoenen dan aan de ballenmeisjes?”

“Wat is gravel eigenlijk?”
“Gemalen baksteen”, antwoord ik met geoefende toonloosheid, maar zo makkelijk kom ik er niet van af.
“En maken ze die van gebruikte bakstenen of nemen ze er nieuwe voor?”

Niet (daar ben ik heel eerlijk in) dat haar sportvragen getuigenvan een diep inzicht in het wezen van de sport, maar op de een of andere onverklaarbare manier weet ze ze feilloos te stellenbij 9-10 in de tiebreak, op het laatste rechte eind van de massasprint, tijdens de aanloop voor een beslissende penalty, of terwijl de snookerbal in een zinderende blackball final op de rand van de pocket bibbert.

Het kan nog een zware zomer worden.

.

2 reacties op “Sportvragen”

  1. @joost: Ergens in de vorige eeuw had je in ieder geval de fameuze ‘black ball final’ tussen een jonge Steve Davies en Dennis (met uilebril) Taylor – laatste van een heleboel frames, nog twee ballen op het biljart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *