Ga naar de inhoud

Koe zonder man

Ton!!!!!!!!!!!!

Een koe op wieltjes, nonchalant geparkeerd… Mijn hart sprong op! Dat moest ‘m zijn! Zou hij binnen bij het Oude Zuivelhuis boodschappen doen? Een pondje half belegen meikaas uit de Beemster (NH!), een halve liter slagroom uit Limmen (NH!!), 10 scharreleieren uit Noord-Scharwoude (NH!!!)?

Ik stoof de winkel binnen, dit was mijn kans om RaDa’s eigen knuffelgedeputeerde Ton Hooijmaijers in levende lijve te ontmoeten.

Binnen was het leeg, tenminste… Niemand die ook maar kon doorgaan voor…

“Ik zoek een man met koe“, bracht ik uit. “Nou ja, een man zonder koe, zijn koe staat buiten, zonder die man, maar hij loopt er graag meedoor de Kalverstraat en ik dacht dat hij hier was. Om zijn provincie te promoten…”

Maar het was hún koe. Reclame. Nadat ik ze het misverstand had uitgelegd vroegen ze troostend of ik nog even met de kaasdraad wilde. Het was lief bedoeld, maar de deceptie was te groot, ik was niet in de stemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *