Ga naar de inhoud

Koetoek

Vanmiddag ontdekte de huisdichteres (die wel nooit een natuurdichteres zal worden) een nieuwe vogelsoort. In een ondiepe vijver bij de Ernst Casimirlaan in Overveen zagen wij een onneembare koetenburcht, met daarin de bekende jonkies met hun nijdige rode punkkapsel (net zichtbaar op de foto), maar daarnaast ook een veel groter, lichtgrijs, niet zo koetachtig kuiken.

Het had wel een eigen cateringarrangement; de volwassen koeten hadden het er erg druk mee, terwijl die kleinste kleintjes vaak niks kregen. De huisdichteres fronste zich zowat een dubbele wenkbrauwfractuur. Het was duidelijk dat deze nieuwe samenlevingsvorm haar niet zinde. Ineens wist ze hoe het zat met die indringer:

“Het is een koetoeksjong!”

Thuis moesten we deze ornithologische ontdekking natuurlijk verifiëren, maar helaas… Bij Birdpix vonden we alras een dubbelganger van onze waterkoekoek. Daarmee is alleen nog niet verklaard waaromer twee generaties tegelijk worden opgevoed in dat nest.

P.S. De koet begint een soort mascotte van het RaDa teworden. Zie ook Koetkekoet

5 reacties op “Koetoek”

  1. Vorig jaar op zondag 17 juni 2007 wilde je in je nest blijven, de huisdichteres signaleerde een fuut met een jonkie op zijn rug (niet haar rug) maar bovenal verkoos je Zandvoort boven het Haarlemmer Hout Festival. Wat doe je dit jaar?
    En, nog Tassenrovers gesignaleerd?

  2. @Adrie: Wat doe ik??????? Vandaag was de schaakfietsvaartocht van HWP, die dit jaar helemaal naar A’dam voerde en met de boot terug naar H’lem voor bier en pizza’s. Waar was je????

  3. @Marius: Vaderdag vierde ik met mijn gezin en wat vrienden met kroost op een gezellig HH-festival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *