Ga naar de inhoud

Hoera een kraamhulp!

‘Fors meer steun aan kraambed’, lees ik in Grote Broer het HD. ‘Zwangere vrouwen die in de zomermaanden bevallen, krijgen extra hulp vam zorgverzekeraar Zilveren KruisAchmea.’

Extra hulp! In de zomermaanden? Dat hadden ze de gezinsplanners onder ons beter eerder kunnen melden, dacht ik eerst, maar het ligt weer eens anders. Gelukkig legt journaliste Annaduci Mollaura het ons allemaal uit.

Eerst liet het zich namelijk aanzien dat de Kennemer kraamvrouwen zelf moesten zorgen voor kraamzorg, net als in de regio Rotterdamen en net als in Botswana. Maar ontzorger Achmea (goed voor 8500 zwangere verzekerden) garandeert nu alsnog dat alle vrouwen de 49 uur kraamzorg krijgen waar ze wettelijk recht op hebben. En geen minuut minder! In Rotterdam zullen ze er ook wel recht op hebben, maar daar krijgen ze ze niet, evenmin als in Botswana (waar ze er wettelijk géén recht op hebben).

Hier in Haarlem wordt onder meer extra huishoudelijke hulp ingezet. Ja maar… die kunnen geen stofzuigerslang van een navelstreng onderscheiden, dacht ik eerst…

Volgens directeur Zorginkoop (wat een geestige naam, dacht ik eerst, maar ze heet) Melanie Schultz van Haegen komt het echter goed: “Onze verzekerden moeten er gerust op kunnen zijn dat ze ook bij een tekort aan kraamverzorgenden zo optimaal mogelijk worden ondersteund.”

(Kennen jullie die van die Parkinsonpatiënt die zo optimaal mogelijk via het slappe koord de Niagara wou oversteken…?)

Achmea gaat op zoek naar kraamverzorgenden in opleiding (KIO’s- oh nee, dat verzin ik zelf) en huishoudelijke hulpen, kortom iedereen die in hun kraam te pas komt, dacht ik eerst, maar ik oordeelde, dacht ik later, te snel, want er komt bovendien – dankzij Achmea! – nog een speciale kraamzorglijn met deskundigen (in een call-centre in R’dam, B’wijk of B’swana, Melanie Schultz van Haegen mag het zeggen/inkopen) waar je 24 uur per dag (maar niet meer dan 49 uur in totaal) terecht kunt: ‘deskundigen die alles weten over baby’s aanleggen of tepelkloven’. Plaatselijke folklore zeker, het tepelkloven, dacht ik eerst, maar ik moet niet zo spotten met de zorgverzekeraars, want ze doen zo optimaal mogelijk hun best en daar komt bij, als ik niet oppas word ik nog aangezocht als de opvolger van Agnes Kant.

MIJ NIET GEZIEN. Nee, ik ga nu liever snel naar feestwinkel JanMonnikendam met een pitch voor de ontwikkeling van een geinige slinger.

HOERA HET IS EEN KRAAMHULP!!!!

 

2 reacties op “Hoera een kraamhulp!”

  1. Melanie Schultz (van Haegen). Was dat niet die staatssecretaris in het vorige kabinet die zo vaak met zwangerschapsverlof ging; drie keer in vier jaar of zo? Dat een outplacement-mijnheer, kijkend naar haar wachtgeld-thermometer, eens tegen haar zei: Achmea-Kraamzorg, is dat niet iets voor jou? Móóie baan, heel móóie salariëring ook, wéinig werk bovendien: af en toe een soort persconferentie bij knelpunten, meer niet (never nooit niet). Gewoon: mensen vertellen dat het met Achmea wél goed komt.
    Met jouw bestuurlijke ervaring: appeltje eitje. xc3x89cht iets voor een vrouw met drie kinderen die de kinderopvang maar niks vindt. Moet je doen! Goed voor je identiteit, naast het moederschap.

    Of was dat nou juist weer net niet haar maar Hester May, die gup van May-Weggen die ambitieus was maar niks kon klaar maken of dat guppie van Wibo van der Linden bij de LPF of wat het was? Die politici zijn allemaal ook zo verwarrend tegenwoordig.

    Geef mij maar mensen als Schmitz en (niet Geert maar Ien) Dales. Maar ja: dood of met pensioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *