Ga naar de inhoud

Van Velzen-norm

Zoals elke directeur Zorginkoop, zendercoördinator of gediplomeerde loodgieter zijn salaris tegenwoordig afzet tegen de Balkenende-norm (€128.000), zo kent Haarlem sinds dit weekend de Van Velzen-norm: €170.000.

Dat bedrag is niet het jaarinkomen van onze wethoudervan Cultuur, maar zoveel kostte het Zomerpodium, een vijfdaags festivalvoor iedereen die…

De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “Vijfdaags? Voor iedereen? Hoe ken dat? Laat ons d’r maar buiten, wíj wisten van niks!”

Nee, de meeste Haarlemmers wisten van niks, maar zit er niet over in. Omdat niemand het wist, heeft niemand iets gemist. Er waren zelfs te weinig toeschouwers voor een fatsoenlijk fluitconcert bij alles wat misging of werd afgelast.

De Verzamelde Kritische Raarlemmers:”Ja, maar d’r was toch ook Euro 2008? Dat ken je dan toch op je eigen vingers van één hand natellen?”

Ja, jongens, dat kunnen jullie, dat kan ik, maar bij het Zomerpodium waren ze het vergeten. En later dachten ze er ineens weer wel aan en raakten ze in paniek… Het festival bruiste van goedbedoeld amateurisme. Wie er het fijne van wil weten kan prima terecht bij Zigs en vandaag (25-6) danst Richard Stekelenburg in het HD ook op het graf van het festival.***

Bij deze eenpersoons after-party introduceert hij (zonder die zo te noemen) de Van Velzen-norm: €170.000. Die €170.000 ‘staat gelijk aan tweederde van het cultuurstimuleringsfonds, waarmee de gemeente 67(!) activiteiten overeind houdt – van Bakenessergrachtconcert tot Dichtlijn,’ schrijft Stekelenburg stekelig vinnig.

Het RaDa voorspelt de VVN- nog een lang en gelukkig leven: iedere keer als de blokfluitles of de aquarelcursus €0,85 duurder wordt, zal de wethouder eraan worden herinnerd. Ieder macramékransje dat een subsidieaanvraag ziet afgewezen, zal tot in lengte van dagen tegenwerpen dat er voor nieuwe inlegdraden zogenaamd geen geld is, terwijl ze bij de gemeente WEL vrolijk €70.000, nee, wat zeg ik, WEL €170.000…

 

5 reacties op “Van Velzen-norm”

 1. Zie ik daar naast die wetkeeper Dries Havermans op de rug terwijl Nuel Gieles staat te praten? Zo aan die draden te zien is Dries geladen; op het punt van ontploffen! Terecht want hoeveel kreeg de dichtlijn? Was het niet een riante fooi van 500 euri of zoiets?

 2. Ja, 500 euro. Maar de wethouder kocht ook 50 dichtbundels voor de mensen op het stadhuis.
  Dat dan weer wel!

 3. Wel grappig dat ik niemand hoor over het feit dat onze wethouder als levend standbeeld (naar eigen zeggen een lang gekoesterde wens)op de sokkel heeft plaatsgenomen naast het beeld “Naar de treinen” van Truus Menger.
  Waarschijnlijk sterkere benen die de macht…etc

 4. @Cilia
  Chris(tus)!, als dat waar is, is dat dynamiet; een tweede Van Velsener-affaire zoukzozegge. Zoiets doe je toch niet!

  Dat geld van die 50 bundeltjes ressorteert dan nauwelijks onder de term van gemeentelijke ‘Wiedergutmachung’. Als ik dichter was, zou ik een substantieel bedrag eisen om hierover mijn mond te houden. Zo niet, dan maar als levend standbeeld naar de treinen met hem.

  Maar gelukkig ben ik geen dichter en misschien heeft die man dat wel uit eigen zak betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *