Ga naar de inhoud

Spam van Ton

Van de week moest ik toevallig nog aan Ton denken: de Fuasan Baai bij Qingdao, waar de Olympische zeilwedstrijden worden gehouden, is door een algenplaag veranderd in een reusachtige kom spinazie met aanhangend vocht.

Misschien maar goed dat het business-paviljoen van de provincie Noord-Holland er niet is gekomen, dacht ik, dan hadden alleen de compostverwerkers daar goede zaken kunnen doen. Ik had het nog niet gedacht of ik vond een mailtje van Gedeputeerde Ton Hooijmaijers in mijn In-doos.

Het is Ton ten voeten uit: geen plichtplegingen, gelijk met de deur en een spelfout in huis vallen! De uitvoerige brief gaat over de Totale en Complete Herverkaveling van de provincie Noord-Holland, te beginnen met de verhuizing van het circuit van Zandvoort naar Den Helder.

Teleurstellend is echter dat de Gereputeerde Gedeputeerde met geen woord rept over mijn voorstel (zie Toverformule1) om langs de N9 tussen Alkmaar en Den Helder strobalen te leggen , zodat raceliefhebbers met 220 km/uur naar het nieuwe circuit kunnen scheuren – terwijl ze in de huidige situatie tergend langzaam over de Zeeweg kruipen en links en rechts worden ingehaald door bejaarde trimmers en wandelaars met buggy’s. Beste Ton, bij een ‘reactie’ verwacht ik toch minstens een verwijzing naar dat RaDa-plan, met mogelijk een kleine aanpassing – een extra chicane bij Zijpe of een spaghettikruising bij Burgerbrug.

Het is niet alleen dat ik word gepasseerd, de Provincie heeft ‘ontwikkelaars en investeerders’ gevraagd om ideeën…

‘Bij alle onderzoeken wordt de markt gevraagd ideeen (sic) te spuien zodat we kunnen peilen of men ook de bereidheid heeft om het idee te willen uitvoeren en op welke wijze. Bijkomendvoordeel hiervan is dat de kosten laag blijven voor de overheid.’

Oh ja, daar heb ik over gelezen. De Zandvoortse VVD-wethouder Wilfred Tates dreigt met aftreden omdat de Provinciebij herhaling over de gemeente heenbulldozert. Niet dat de Gereputeerde Gedeputeerde zich in die aantijging herkent: ‘Overigens heeft de Provincie natuurlijk de gemeente uitgenodigd om bestuurlijk met haar mee te denken maar gaf men daar de voorkeur aan het ambtelijk op de hoogte te worden gehouden, hetgeen ook bij iedere stap van de provincie is gebeurd.’

Gezien het onderstaande, maak ik me sterk dat Tates zijn ontslagbrief wel vast kan gaan opstellen:

‘Het Zandvoortse College mag zich best hard maken voor de economische ontwikkeling van Zandvoort maar hij (sic) moet zich wel realiseren dat de buurgemeenten niet de lusten maar wel de lasten hebben. Maar ook dat er een aantal zandvoortse (sic) burgers zijn (sic) die geen voordelen in het circuit zien en bovendien telkenmale het gelijk van de rechter weten te krijgen oftewel al jaren lang slagen Zandvoortse colleges er niet in ook deze mensen te overtuigen.’

Het is duidelijk: Hooijmaijers wil weg uit Zandvoort en gáát ervoor, in zijn eigen stijl: kort door de bocht, een enkele crash voor lief nemend. Hij zal pas gas terugnemen als de zwartwitgeblokte finishvlag elders zwaait – in Den Helder, op Texel, of anders komt er (met steun van zijn ontwikkelaars en investeerders) op korte termijn een circuit in zee..

3 reacties op “Spam van Ton”

  1. als je gaat katten wel op je eigen spelfouten letten, vriend. ‘Ik wordt gepasseerd’… tsk tsk.

  2. @Marius. Het ziet ernaar uit dat Hooijmaijers RaDa als alternatieve denktank alleen serieus wil nemen, als deze zich als markt-speler ook committeert aan de voorgestelde plannen en bereid is tot inspanningen en investeringen. Kennelijk betwijfelt hij of Marius werkelijk van plan is om hooibalen te bestellen, deze op te stapelen langs de weg en op zondag met een petje op langs de N9 te gaan staan teneinde mensen te controleren op kaartjes. Alleen dan kost het de provincie weinig geld, namelijk. Kan jij een vrije busbaan aanleggen trouwens? Zo niet dan heb ik nog wel een vriendje dat …
    Ton Hooijmaijers is namelijk zelf wel degelijk bereid om te investeren en zich in te spannen, zonder de back up van zijn partij. Zó is hij gereputeerd gedeputeerd geraakt.

  3. Marius (red. RaDa)

    @Gerrie: Gelukkig had ik ‘gepasseerd’ nog wel met een ‘d’. De ‘(ik word)t’ heb ik zachtjes blozend verwijderd – het is kennelijk een vloek die je over jezelf afroept.
    P.S. Zou je de RaDa-archieven april 2005-juni 2008 voor de zekerheid ook even voor me willen nalopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *