Ga naar de inhoud

Consumentenvertrouwen

Het CBS kan zoveel beweren, dacht ik vanochtend nog monter in het winkelcentrum. ‘Gekelderd consumenten vertrouwen’…

Je maakt mij niet wijs dat al die mensen die hier rondstiefelen uitsluitend deurwaarders, schuldeisers en belastingcollecteurs zijn. Een beetje funshopper laat zich toch niet weerhouden door een paar maanden Bear Market in Amerika en één lullig procentje btw extra?

Dat bij Randstad diverse vacatures hingen voor pandjesbazen (met of zonder ervaring), zette me wel even aan het denken, evenals het plakkaat op die dichtgetimmerde juweliersetalage in de Barteljorisstraat: ‘Per 1 augustus wordt hier gevestigd SCHRIEPER EN KNEEPJES, LOMMERD SINDS 2008‘. Her en der op straat lagen stukgeknipte PIN-passen en creditcards.

Ach wat, somberen over de economische toekomst kan altijd nog, prentte ik mijzelf in en schafte zonder op het prijskaartje te letten een set tweedehands stopnaalden aan en een nieuwe plastic flessenlikker. Pas toen ik langs Haarlem Culinair liep en het vier gangenmenu van Lambermons zag, kreeg ik spijt van mijn spilzucht:

 Amuse van halve gedroogde pruim

 Juliennesoep van wilde zuring en brandnetel

 Knolletjes in maizenasaus zonder kreeft of kaviaar

 Vlaflip

Het is echt menens! Crisis! En nu maar hopen dat ik die flessenlikkernog kan ruilen voor een goedkopere.

3 reacties op “Consumentenvertrouwen”

  1. Tip: om op sommige fronten echt goed geïnformeerd te zijn is het heel verfrissend om eens het Financëel Dagblad los te kopen: uitstekende cultuurpagina’s, plenty economie natuurlijk, maar sodeju wat een goeie journalisten bij het FD, net als bij BNR-Nieuwsradio trouwens; journalisten zoals je wenst dat je oud-leerlingen tevoorschijn komen; uit dezelfde stal: uit de Renault-garage boven restaurant Dauphine (wat een heerlijke auto was dat toch: de Franse Trabant, dat gegnoef van de motor: geweldig). Punt.

  2. Komma: Jaja Kees, dat ‘gegnoef’ van de motor van de Renault Dauphine werd overstemd door het gekraak van de roest die ‘af fabriek’ al ontstond en die generaal de Gaulle aanleiding gaf om de Franse auto-industrie erop te wijzen dat het hoog tijd was om maar eens wat meer kwaliteit en wat minder roest in te bouwen. Kijk, dat kon je van zo’n plastic Trabantje toch mooi niet zeggen.
    Ik bedoel, straks ga je je militaire dienstplicht ook nog ophemelen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *