Ga naar de inhoud

Reality check

Een oude journalistieke vuistregel zegt: een bekende Nederlander die een lammetje slacht is geen nieuws. Het is pas nieuws als een lammetje een Bekende Nederlander slacht. Dus waar hebben we het over?

In het LLiNK-programma ‘Eet smakelijk’ (vanaf september uit te zenden) gaan BN-ers samen met een topkok Leon Mazairac een maaltijd bereiden met zo vers mogelijke ingrediënten, lees ik in Grote Broer het HD (20-8). Acteur Horace Cohen zal van dichtbij aanschouwen hoe een Texels lam met een verse kogel wordt gedood (of zwaar verwond). In andere afleveringen, met andere Bekende Nederlanders die ‘m knijpen dat ze Minder Bekende of Volslagen Onbekende Nederlanders worden, zijn ook een kreeft, een onbekend varken en een koe het haasje.

Ik ga er niet naar kijken, maar dankzij dat programma heb ik al twee dagen een ongewenst woord in mijn knar. Want wat zegt de omroep desgevraagd?
“Deze reality check kan bij sommige mensen hard aankomen.” (Over de dieren zwijgen ze)
Ik heb vanavond kiespijn – reality check, reality check, zeurt het in mijn kaak. En ik vrees dat ik nog lang niet van dat woord verlost ben. Een bouwvakker die van een steiger aflazert, een kerncentrale die de lucht in vliegt, pandemieën, vallende herfstbladeren, mijn reactie zal eender zijn: reality check!

 

6 reacties op “Reality check”

  1. Aangezien, in het ergste geval een kerncentrale niet in de lucht vliegt maar de grond in smelt (China syndroom) lijkt mij een ‘reality check’ bij overvliegende kerncentrales zeker geen overbodige luxe.

  2. Ja en je moet natuurlijk niet te hard van de Duyvendaken roepen dat zo’n ‘melt down’ eigenlijk ook de oplossing is voor het kernafval waar links Nederland zo de schurft aan heeft. Radioactief en wel smelt het zootje gewoon richting midden van de aarde waar alles sowieso van nature al behoorlijk radioactief is. Ja toch?

  3. Ik wacht geduldig op de aankomende ijstijd.Dan gaan we het gewoon weer opnieuw proberen…

  4. @H. Sloos: mag een mens s.v.p. zijn eigen doemscenario’s bij elkaar fantaseren? Mijn kerncentrale smelt niet, die wordt ondertunneld en opgeblazen met duurzaam buskruit!
    @suzanne: Vioolspelen in afwachting van de ijstijd, het is weer eens wat anders dan vioolspelen terwijl Rome brandt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *