Ga naar de inhoud

Reiskriebels

Chinees vocabulaire voor Nederlandse ondernemers, les 1:

  1. Guanxi
  2. Mianzi
  3. Li
  4. Qian.

Iemand? Nee, helaas. Hoeren, snoeren, pochen en omkopen kan ik niet goedrekenen. Massachoreochrafie, smogdeken, slavenarbeid, censuur? Nee, nee, nee…

Tenminste, afgaande op Gereputeerde Gedeputeerde Ton Hooijmaijers in zijn laatste weblogbijdrage voor hij met de handelsmissie naar Qingdao vertrok. De juiste antwoorden zijn: relaties, prestige, rituelen, geld.

De RaDa-reda wacht met smart op een gedetailleerd verslag van die Olympische expeditie. Nee, dan houden Nederlandse bisschoppen ons beter op de hoogte van hun wederwaardigheden. Met opmerkelijke openhartigheid. Die togen naar Paramaribo en liepen géén schurft op. Ik herhaal, GEEN SCHURFT, ik heb het ex cathedra!

Bij de bezichtiging van de kathedraal van Paramaribo, die wordt opgeknapt, droegen de kerkleiders helmen en het gerucht ging dat er schurftmijt aan de helmen zat. Oei! Stront aan de knikker, jeuk aan de episcopale koppen, mijt aan de mijters!

Het bisdom Paramaribo stelde welwillend een speciale crème beschikbaar – bisschoppen en zalven, dat is een beproefde formule. Goed douchen, luidde het herderlijk advies, uit voorzorg tweemaal daags de lindaan opsmeren en als de Heer het wil, hoeven de heren zich na hun thuiskomst tijdens het Kyrie of Credo niet onder de kazuifel te laten krabben door een misdienaar.

 

4 reacties op “Reiskriebels”

  1. Mocht dat laatste wel het geval zijn dan liever tijdens het Gloria of een Agnus Dei.;-)

  2. Waar Tonnie vooral niets over zegt in zijn stuk, zijn de li: de rituelen. Relaties, prestige, geld enzo, daarover schemert wel wat door. Maar buigingen maken, en je aan Confuciaanse rimram overgeven? Ton Hooijmaijers? We zien hem met spit terugkomen van zijn missie. Aan goede wil voor de Qian zal het hem niet ontbreken, maar de souplesse van Epke in dezen? Dat wordt een bezoek aan de fysio na terugkomst.

  3. Waar is het krabbertje te koop in Haarlem? Mijn zoon is daar naar op zoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *