Ga naar de inhoud

Lotgenoten?

Hoe alleen ben je in deze wereld? (De andere werelden doen we een andere keer.) Via de het Ierse weblog The Poor Mouth (jullie weten wel waarom) verzeilde ik bij de Amerikaanse site How Many Of Me, waar je kunt opvragen hoeveel naamgenoten je statistisch gezien in de Verenigde Staten hebt, uitgaande van de volkstelling van 1990.

Tussen nul en één in mijn geval. Als ik het niet dacht!

 Vorige week leed ik aan een ander soort alleenheid. Ik struikelde over zo’n vervloekte plastic verpakkingsstrip. Ze worden dichtgeschroeid en door de ontvanger van een postpakket opengeknipt / doorgesneden, of anders na veel gestoethaspel losgewrongen en in het ongunstigste geval op de openbare weg geslingerd, waarna iemand als ik er een voet opzet, de strip opwipt, prompt met zijn andere voet in de lus blijft haken en een salto met halve schroef en dubbele doodsmak maakt.

Ik (dagdromer, flierefluiter, sinds kort compulsief gevellezer) behoor tot de risicogroep, ik geef het grif toe, maar dan nog… Dit was verdomme al de tweede keer! Drie jaar geleden overkwam het me ook, met precies zo’n strip.

Is er een site waar ik kan nagaan hoeveel Nederlanders al TWEE keer door zo’n strip op onzachte wijze met het asfalt… En ben ik recordhouder met mijn twee, of word ik links en rechts ingehaald door andere brekebeentjes met drie of meer?

Zo ja, dan is het hoog tijd dat DE REGERING eens iets doet, of die criminelen van GREENPEACE of de LEGERS van de NAVO en de NATO aangevoerd door Jaap de Hoop Scheffer!! En er moet er een MELDPUNT komen voor stripslachtoffers, zodat de INTERNATIONALE OMBUDSMAN exorbitante schadevergoedingen uit het vuur kan slepen voor eerste generatie meervoudige stripstruikelaars die net als ik van top tot teen onder de emotionele wonden zitten!!!

Nou ja, ik ben eigenlijk gewoon benieuwd. Als zich tussen de nul en één medebuitelaars melden, zou het al helpen…

18 reacties op “Lotgenoten?”

 1. Het is mij persoonlijk nooit overkomen, maar ik ken iemand die het maar liefst twee keer is overkomen (pas op voor dubbeltellingen).

 2. Verpakking waarvan? Als je de verpakking van vleeswaren bedoelt, dan ben ik daar niet niet over gestruikeld. Ik struikel trouwens heel snel omdat ik nogal energiezuinig ben. Zo til ik decennia mijn benen niet hoger op dan noodzakelijk is, en soms is dat net iets te laag.

  Gelukkig ben ik er op bedacht en herstel ik al tijdens het struikelen mijn positie. Echt vallen doe ik dus nooit.

 3. Marius (red. RaDa)

  @Xiwel: Het is inderdaad niet helemaal duidelijk. De boosdoeners zijn de strips die om het karton van postpakketten zitten. Ik weet niet hoe ze officieel heten.

 4. ‘HowManyOfMe’, een site die aan de hand van een volkstelling uit 1990 en statistische berekening voorspeld dat er 0 tot 1 Marius Jaspers in VS rondloopt.

  https://www.intelius.com/search-summary-out.php?ReportType=1&searchform= kijkt dat gewoon even na, en wat denk je; 45 Mar* Jaspers treffers. Het is “Marius” dat je red, met Maarten was je het haasje geweest.

  Dat de statistische benadering sucks kun je ervaren als je op ‘Jan Smit’ zoekt. 1 volgens de statistische methode, en 27 kristalheldere hits in het echt.

 5. Ik ken een Haarlemse dichter die door dergelijke straps bij elkaar wordt gehouden. Strapless zou hij als een Pinokkio of een bosje mikado volledig uit elkaar vallen indien hij bijvoorbeeld over weggegooide straps zou struikelen of bezopen tegen stoepranden aan zou fietsen.

 6. Doorgaans zijn dit de straps om een pak kranten; waarschijnlijk de ochtendbestelling van Grote Broer. De bezorger snijdt die strap door en bezorgt, onbezorgd over struikelingen. Ik ben er nog nooit ingetuind, al scheelt het soms weinig. Ik haal ze altijd van de straat. Overigens zijn deze straps een geweldige verpakking, net als tie rips. De uitvinders van beide produkten kunnen verhuizen naar de Hoog en Duin en Daalsche Weg.

 7. De officiele naam van deze strips is:tiewraps.Oorspronkelijk bedoeld om aan boord van een vliegtuig iemand te kunnen voorzien van handboeien.(nog steeds aan boord van vrijwel alle toestellen)

 8. @ Suuz : Nietes. Marius struikelt over een andere strip. Een struikelstrip heet dat. Over een tiewrap heeft bij mijn weten nog nooit iemand zijn nek gebroken.

 9. Dan is er ook nog de variante term rip tie, die doorgaans in krakerskringen gebezigd wordt als het gaat om die moderne hippe handboeien. Het gewone gebruik is toch volgens mij als kabelbinder of bindmiddel voor allerlei andere materialen. Het lijkt mij dat gebruik als handboeien een afgeleide functie is. Boeiend onderwerp. Zoiets als het ontstaan van de paperclip kennelijk. Wikipedia kent het niet.

 10. Bindmiddel? Bedoel je een beetje maizena voor in de Boeuf Bourginion qua materiaal? Kabelbinder? Handenbinder!

 11. Het mooie van deze uitvinding: zowel kabelbinder als handenbinder. En helaas voor de uitvinder: geen vochtbinder. Dat zou natuurlijk wel héél spectaculair zijn.
  En of de Haarlemse dichter nou het beste met maïzena of met rip ties bij elkaar kan worden gehouden, dat hangt wellicht af van de staat van ontbinding.

 12. In interviews met ontbindende dichters wordt doorgaans eufemistisch gesproken over onthechting als thema. Deze dichters worden vaak alleen nog maar gebonden door een bibliofiele uitgever met bindingsangst; vandaar de kleine oplages.

 13. Om tenslotte terug te keren tot het begin van deze meanderende dialoog: tis soms wat allenig in de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *