Ga naar de inhoud

Grondoorlog

Sinds jaar en dag wordt het groenonderhoud hier ter stede uitgevoerd met materieel dat eerder ontworpen lijkt om Zuid-Ossetië te heroveren op de Russen dan om perken en gazons te verfraaien.

GROWEPA heet het verantwoordelijke bedrijf, en je merkt het aan alles: die jongens zijn te groot voor Haarlem – die dromen ‘s nachts van gevelde ceders, van sequoia’s die zonder verzet in de hakselaar verdwijnen, van met spaanders bedekte vlaktes, waar eens een tropisch regenwoud stond.

Het schijnt dat ze een contract hebben bij de gemeente.

De afgelopen week voerden de mannen uit Rhenen hun groenoorlog in de Haarlemmerhout, met aanzienlijke collaterale schade. Wie een indruk wil krijgen van de subtiliteit waarmee ze te werk gingen, klikke hier.

Morgen gaat de gemeenteraad er een boom over opzetten. Als het aan het RaDa ligt: volledig ontwapenen, die gasten, en alles vernietigen waarmee ze herrie maken: kettingzagen, houtkloofmachines, mechanische snoeimessen en bladerenblazers. Laat ze eerst maar eens een jaartje akoestisch werken, op hun hurken, en de namen van bloemetjes en plantjes leren, en van de vier seizoenen. Daarna zien we wel verder.

.

9 reacties op “Grondoorlog”

 1. Tja, ik heb het altijd bizar gevonden: zo’n bedrijf dat bovenstaande activiteiten verricht. Ze hebben vaak een hakselaar bij zich, en op de Herengracht waren ze eens bezig om een enorme boom te slopen. De hakselaar at zijn buikje vol en op zijn flanken stond BOOMVERZORGING, terwijl hij toch eerder zichzelzf verzorgde dan de boom.

 2. De grasveldjes in mijn omgeving worden dit jaar onderhouden door een terrorist die met te zwaar materieel vrolijk een paar rondjes draaien waarna het grasveld na dit “maaien” weer weken moeten herstellen om daarna wederom “gemaaid” te worden. De gemeente belooft er naar te kijken, maar voorlopig kan deze terrorist zijn gang gaan.
  Zijn genoemde boomverzorgers van growepa ook verantwoordelijk voor de Haarlemse grassprietjes?

 3. En dan hebben we het nog niet over de twee monumentale eiken die gerooid zijn op de Baan.Die waren niet eens ziek…Ze moesten het veld ruimen om de andere bomen de ruimte te geven…een schande.Foto’s volgen morgen.(en dat is geen bonafide bedrijf,gewoon de gemeente….gewoon bonafide)

 4. De gemeente zal wel voor het goedkoopste bedrijf gekozen hebben. Die bedrijven zetten groter materieel in om met minder mensen hetzelfde werk te doen. Als deze trend doorzet en Growepa opgekocht wordt door het Amerikaanse-Duitse concern Grestapo, dan voeren die de werkzaamheden uit met bomenwerpers.

 5. A.L.Verstraeten

  Voor de Vestingstad Hulst in Zeeuws-Vlaanderen is het precies zo en daar bovenop gaat men de Historische Vestingwal, die rondom de stad loopt, gedeeltelijk afgegraven om de bouw van een appartementencomplex voor de plaatselijke woonstichting mogelijk te maken.
  Het is zondermeer verkrachten van Historisch Erfgoed dat moet worden behouden voor ons nageslacht.

 6. Is er ook historisch erfgoed dat NIET moet worden behouden voor ons nageslacht en dat deswege simpelweg kan worden verkracht? (‘dat…’ beperkende betrekkelijke bepaling?)

 7. Waar de rechtgeaarde alfa adept vreugdevol opveert bij het aanschouwen van geknakte bomen (is nieuw papier) daar doen de reacties op dit weblog anders vermoeden.

  Na het onschuldige dier, is nu ook de boom zonder zonden ontdekt, slechts de mens is schuldig. Een enkeling ziet in een gescheurde tak en een omwoeld bospad zelfs aanleiding om een vergelijking te trekken met het naziedom.

  Het is opvallend hoe intellectueelHaarlem, de bleekneuzerige alfa’s voorop, geen oog meer heeft voor de noden van de medemens en nog slechts empatische gevoelens kan opbrengen voor dier of boom. De schuldige mens heeft zijn kans gehad, de pechvogel in mensengedaante doet er goed aan een ommetje te maken.

 8. Is wel een beetje waar wat je zegt, maarja het valt soms ook niet mede om qua alfa empathie op te brengen voor medemenschen, vooral als die beta’s en gamma’s betreffen 😉

 9. Ik zie het al, hoog tijd voor een burgerwacht. “Dad’s Army” om de groenterroristen aan de andere zijde van spectrum, zeg maar de tegenvoeters van Duyvendak, in het gareel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *