Ga naar de inhoud

Verpotloding

Het is zowel het best bewaarde beroepsgeheim als de ergste vorm van beroepsdeformatie: de leraar met een vast dienstverband verandert onafwendbaar in een groot, rood potlood. Met elke periodiek wordt hij minder mens van vlees en bloed en meer rood potlood. Een pratend potlood weliswaar, maar toch.

Zelf ben ik na drie decennia voor 60% rood potlood.

De overige 40% van mij probeerde tot nu toe krampachtig dat pedante potlood voor de buitenwereld verborgen te houden – dat potlood te corrigeren, zeg maar. Ik geef het op! Soms moet je je meerdere erkennen. Vandaag komt het uit de kast / uit de etui. Het potlood zet publiekelijk een nijdige, rode streep door de enorme FASHION VICTEMS OPGELET poster in de etalage van de nieuw te openen H&M in de Barteljorisstraat.

P.S. Het kan nog een graadje erger, las ik bij The Poor Mouth: leden van de Typo Eradication Advancement League trekken met kwast en viltstift Amerika door om de spelling van opschriften en reclames te kuisen. Zo ver ga ik niet!

7 reacties op “Verpotloding”

 1. Ik had het inderdaad ook al gezien. Wat een treurnis voor zo’n grote keten. Engels en dan nog slecht ook. Waar blijft het Ampzing genootschap? Te paard!!

 2. Ik heb de modepoppen via hun cutstomer support center een boze e-mail geschreven, maar ik vrees dat de wichten er niets van zullen begrijpen.

 3. Ik weet niet of het Ampzing ook tegen gebruik van het foutieve Engelse leenwoord strijdt. Misschien laten ze dit oogluikend toe?

 4. Een beter bewijs dat marketingafdelingen louter bestaat uit leeghoofdige HEAO-jugend is nauwelijks te vinden.

 5. Dit vond ik op het internet, volstrekt bij toeval uiteraard. En zo blijkt maar weer dat er een diepere, door ons vooralsnog onbegrepen, verbintenis bestaat tussen ‘victems’ en mode…

  Artist: Lisa Germano
  Song: Everyones Victem

  You make me one of your dresses
  You make me one of your dresses
  You look at me so fragile
  Take me to your castle
  You feel so good in there
  Much much safer in your castle
  Mine got lost somewhere
  You make me one of your dresses
  You make me one of your dresses
  You look at me so fragile
  Do you make me think you’d better nothing
  You feel so good like that
  You look at me so fragile
  So full of desire
  Wide wide open spaces
  You make me one of your dresses
  Wide wide open spaces
  You make me one of your dresses
  You make me one of your dresses
  You look at me so fragile
  Wide wide open spaces
  Wide wide open spaces
  Take me to your castle
  It feel so good in there
  Much much safer in your castle
  Mine got lost somewhere
  You make me one of your dresses
  You make me one of your dresses
  It’s much much safer in your dresses
  You make me one of your dresses

 6. Excuses, die reactie neemt wel heel veel ruimte in beslag en dat was wellicht niet nodig geweest, gezien de inhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *