Ga naar de inhoud

Elisie

Ja, uh… Ik ben Hansje Brinker niet, dacht ik eerst. Een miljoenenproject, een bouwput van 120.000 kuub, 6500 m³ onderwaterbeton… De gemeente Haarlem, Dura Vermeer en Bouwfonds MAB bundelen daar de krachten… En zou ík dan mijn kleine roze vingertje in de dijk moeten steken om een dreigende catastrofe af te wenden?

De Raaks: 9.000 m² winkels en horeca moet er komen, een megabioscoop, 219 woningen, 1200 parkeerplaatsen, 10.000m² gemeentelijke huisvesting… Dan zullen ze toch wel weten waar ze mee bezig zijn? En de nodige zorgvuldigheid betrachten?

En mijn suggestie orka’s uit te zetten in het stadsmeer is destijds versmaad. Dat zit me nog steeds niet lekker. Moet ik dan andermaal mijn neus stoten? Ik ben gekke Henkie niet… Waarschijnlijk sta ik als volslagen leek vies voor joker bij die ingenieurs en star-chitecten…

Anderzijds, als ik mijn burgerplicht verzaak, zijn de gevolgen misschien niet te overzien… Een afgang voor de stad, vertraging van de oplevering voor woningzoekenden, een miljoenenstrop, af te wentelen op de belastingbetaler…

En het had er verdomd veel van weg dat ze echt op het punt staan een kapitale blunder te begaan, een constructiefout zonder weerga… Ik knipperde met mijn ogen en ging voor de zekerheid nogmaals het rijtje op de damwand af: A, B, C, …

 


6 reacties op “Elisie”

 1. Kom op Marius, de komkommertijd is voorbij 🙂 Op 16 juli plaatste ABRADIO hert volgende bericht:

  Raaks loopt mogelijk gevaar door vermiste E

  Haarlem – Dat sommige mensen op de basisschool hebben zitten slapen bleek wel uit de alfabetische volgorde op de damwand van de bouwput van de Raaks in Haarlem Centrum.

  Een alfabet achterstevoren opschrijven is nog niet zo een probleem. Het gaat in zo een geval van Z naar A in plaats van A naar Z. Het vermoeden bestaat dan ook dat een bouwvakker, die de letters op de damwand mocht kalken, op de basisschool heeft zitten slapen. De eerste vier letters van A tot D gingen hem goed af, na het A, B, C, D werd het toch wel wat lastig.

  De taalbarbaar is namelijk vrolijk verder gegaan met de letter F. Gelukkig scheelt het niet veel van de letter E, slechts een streepje aan de onderkant, dus de fout was in dat geval gemakkelijk herstelbaar.

  Waarschijnlijk kwam de beste man er pas achter toen hij de letter G gemaakt had. Ja, en van een G een F maken is wel een lastige opgave. Hopelijk loopt de bouw van de Raaks nu geen gevaar omdat ze het paneel E missen. De aannemer is bij deze gewaarschuwd.

 2. @Richard: 16 juli??? Ik kan me achteraf wel voor mijn kop slaan dat ik tijdens mijn vakantie in Ierland niet het nieuws op ABRADIO heb gevolgd….

 3. Voor wie wil weten hoe dit afloopt : uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er wat aan zit te komen in die put.Op 17 september Iets spectaculairs, iets dat de diepte van de put en de hoogte van de geplande bebouwing (allebei 38 meter)zal gaan benadrukken. Veel kan ik er niet over zeggen maar in het gunstigste geval maken een viool en een lasershow er deel van uit….

 4. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. De E lijkt teveel op de F en zit daar in het alfabet direct naast, dus om verwarring te voorkomen wordt die met opzet overgeslagen. Moest die versteviging nou bij stramien E of F ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *