Ga naar de inhoud

Poëziehonger

Even een rondje langs de velden, want de aftrap van het Haarlemse poëzieseizoen is aanstaande.

Vanavond in de Radio 105 Broodkast (dit seizoen in het Patronaat) een optreden van stadsdichter George Moormann.

Lucas Hirsch (in blijde verwachting van zijn volgende bundel, de opvolger van ‘Familie Gebiedt’) organiseert op 14 september een uitermate sterk bezette poëziemiddag in het Frans Hals Museum. Met Frank Starik, Erik Jan Harmens en Menno Wigman. Tevens muziek van Hanna Sleumer en gitarist Victor Snuverink.

Donderdagavond 18 september is de eerste Woorden in de Waagschaal, met in het fameuze middenblokje de huisdichteres (eveneens in blijde verwachting, van DE DIKKE HUBERS – het tegenwicht voor al die anorectische mini-deeltjes waarmee veel uitgevers onze poëziehonger denken te stillen).

Kunnen jullie het nog behappen, beste Raarlemmers? Want ik moet toch ook Gerrie Hondius nog even noemen / roemen. Die maakt furore als sneldichteres – vanochtend bijvoorbeeld op de radio in Dit is de dag. Gerrie rijmt rapper dan Agnes Kant kan rebbelen, en dan ben je een hele grote!Hier verschijnt in de loop van de dag het bewijs.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *