De wraak van Growepa?

Het leek zo voor de hand te liggen: de buitenaardse verkenners hielden het voor gezien op het platteland en in plaats van graancirkels maakten ze nu grascirkels. We zagen er twee, bij het Staten Bolwerk. Hier in Haarlem. Geen mysterieuze vuurbollen helaas, maar wat wil je – het was klaarlichte dag.

Pas later bekroop ons de twijfel. Klopte onze interpretatie wel? Kwamen de cirkelmakers werkelijk uit onontdekte sterrenstelsels? Moesten we er niet veel meer achter zoeken?

Dat was bij de Veerplas. Tijdens onze wandeling stieten we daar op een squadron gele voertuigjes – zo’n twintig verschillende modellen, telden we. Er stonden strenge mannen in zwarte pakken naast. Van toenadering waren ze duidelijk niet gediend en nog voor we konden constateren of het vermomde buitenaardse wezens waren of niet, bliezen ze schielijk de aftocht.


Wat voerden ze in hun schild? Hoe gevaarlijk waren ze? Ik ben er nog steeds niet achter. Soms wou ik dat ik in een rustig dorpje woonde, waar je niet voortdurend complottheorieĆ«n hoeft te bedenken. Gewoon… een kleine boerderij, wat graanvelden, de hele dag met mijn klompen in de klei en op zijn tijd bezoek van fluorescerende groene mannetjes met knipperende antennes op hun hoofd… Meer vraag ik niet.

.

6 gedachten over “De wraak van Growepa?

 • 18/09/2008 om 22:31
  Permalink

  Voor dit soort gevallen heb ik altijd een rol van de allerzwaarste DuckTape bij me. Intapen en in de achterbak met die man. Het zal mij niet overkomen dat een squadron grijze kale nerds een beetje bijdehant gaat staan doen op een gemeentelijk groenstrook. Het is, dat heb je goed gezien, foute boel. Er zit geen vrouw bij, verdacht. Op iedere betrouwbare dienst van de gemeente zit mininmaal een vrouw; bij gelijke geschiktheid enz. Mijn vrouw is veel geschikter om een grasmaaier te kopen dan ik en dat geldt mutatis mutandis voor de gemeentedienst ook. Wat we hier zien is een stelletje (mark-my-words) GEFRUSTREERDE ambtenaren van de gemeente HAARLEM die heel erg proberen de EUROPESE AANBESTEDING van de aankoop van grasmaaimachines te omzeilen.
  Het zijn allemaal produkten van het noordelijk GRASMAAIERKARTEL. Slovenie en Portugal (geduchte spelers op de grasmaaiermarkt)staan buiten spel. HAARLEM Word Wakker…Straks staat Neelie op de stoep met een vette boete. Krijgt Haarlem voor straf twee weken geen toetje….

 • 19/09/2008 om 01:29
  Permalink

  Die blauwe mummie in dat bootje vind ik ook wel verdacht.

 • 19/09/2008 om 21:20
  Permalink

  Het kan ook een act zijn van de Bald Men Group. (Bald is bold).

  Of een groepsgebeuren van werknemers van omvallende banken (de mental coach: “samen val je lekkerder, dat hebben we geleerd van die eenzame vallers op 11/9: hun lichaamstaal op de video’s verried toch een soort van eenzaamheid; dat sterft minder prettig, is onze les uit die gebeurtenis: samen sterf je beter; heeft onderzoek aangetoond. Samen sterven levert ook een minder grote bijdrage aan de CO-2 uitstoot en dat is dus beter voor de economie; en zelfs het milieu, schijnt. Wij weten het ook niet, maar samen vallen voelt meer in harmonie met je persoonlijk targets als mens”). Hoewel de togetherness niet echt van de foto’s afstraalt.

  Maffiosi dan, (met hun gezonde argwaan jegens de medemens) op stap met een mental coach?

  Rxc3xa4dselhaftes Ereigniss.

 • 20/09/2008 om 00:01
  Permalink

  Maar…. Maar…. dat is Wethouder Nieuwenburg !!!!! De stadsverdichter !!!! Incognito, of eigenlijk undercover als grasmaaiend individu, verkent hij de mogelijkheden van de Veerplas als nieuwe groeikern.

 • 20/09/2008 om 03:02
  Permalink

  Wat maak je steeds grappige dingen mee. Mag ik een keertje mee op pad? šŸ˜‰

 • 20/09/2008 om 12:46
  Permalink

  @IJsje: Zwaan kleef aan!
  @Z. Nieuwenburg trekt de kar! Resteert de vraag of hij nou een als PvdA-wethouder vermomde alien is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *