Ga naar de inhoud

BABO-bank?

Als de mensen het vertrouwen in de banken verliezen, is dat slecht voor het vertrouwen in de banken. We moeten daarom allemaal vertrouwen hebben in de banken, volgens de bankiers. Allemaal, dus dat geldt ook voor mij – ze kunnen geen uitzonderingen maken, zo realistisch ben ik ook wel weer.

Het meeste vertrouwen schijn ik te moeten kunnen hebben in de Rabobank, waar ( als ik De Pers mag geloven) spaarders praktisch smeken om een parkeerplaatsje voor hun geld.
Evenzogoed… Toen ik woensdag langs hun filiaal aan de Dreef liep werden daar vanaf een hoogwerker onduidelijke handelingen verricht aan de voorgevel.

Ik kon helaas niet blijven rondlummelen tot de werkzaamheden waren voltooid (ik was bezig met een paniekerig rondje langs diverse Haarlemse pinautomaten en had een vermogen op zak, vandaar), maar zeker na de overname van Fortis, vertrouw ik het voor geen cent… ben ik steeds nieuwsgieriger wat ze nou precies hebben uitgevogeld.

De ontwikkelingen gaan hard. RABO – BABO… het scheelt maar één letter. En nu de regering de smaak te pakken heeft… De Balkenende-Bosbank?

.

6 reacties op “BABO-bank?”

 1. Hier wordt de Rabobank-Zuivelbank net afgebroken. Rabo lees ik nog immer op z’n Esperantosch en dat is voor die bank niet positief. Ik heb er ook nix en ze moeten wel heel erg hun best doen wil ik een ‘product’ bij ze afnemen.

  Ik vraag me trouwens af of Bos en Balkenende nu de de staatsschuld naar Fortis en/of ABN overhevelen tegen een vriendelijker tarief. Iets van 0,5% rente. In zo’n geval is het helemaal een topdeal. 🙂

 2. Gouden TIP: investeer In bedrijven die gevelreclames aanbrengen. Drukkerijen en ontwerpbureaus die nieuwe huisstijlen ontwerpen en uitvoeren zijn ook toekomstbestendige investeringen.

 3. @ H. Sloos: ja, en natuurlijk ook in al die dure overname-, fusie-, en faillissementsadvocatenkantoren, gerechtsdeurwaarders, veilinghouders van bedrijfsinventarissen en kunstcollecties.

 4. … en reorganisatieversoepelaars, veranderingsconsultants (heette ooit turn around management) en VOORAL talloze mental & personal coaches (die voor €225,– op uurbasis met hun 45.000 nieuwe cliënten op kosten van Bos lange aangename therapeutische wandelingen ondernemen langs de BOSbaan (lager management) of door de duinen (hoger kader en directeuren) om hen de ruimte te geven voor hun persoonlijke emotionele gevoelens en om hun zelfsturende vermogens te ontwikkelen, zodat zij de moed verzamelen om hun eigen targets te formuleren en te verwezenlijken voor hun persoonlijke ontgroeiing).

 5. Dat laatste, personal coaching, levert ongetwijfeld die opdrachten op voor de gevelreclamejongens, de decoratieschilders, etaleurs* & huisstijlontwerpers, waar Sloos op doelt.

  Ik ken een kolerewinkel in Zuid van een jongen die dacht: ik kan geld heen en weer blijven schuiven voor de baas, maar ik kan ook schoenen en jurkjes gaan passen bij mooie en ook wel bij van die verlepte Peter van Straaten-vrouwtjes in Oud-Zuid. Ik betaal minder belasting dan als financial managing director bij ABN/Amro, én ik ontvang netto evenveel, en er is véél meer arbeidssatisfactie! Ik kan de hele dag bij Gruter zitten tussen de bedrijven door: LUUKS! Dat is mijn veel persoonlijkere satisfaction. En voor de kindertjes van al die vaganten richt ik kinderwinkel LUUKIES in.

  Al die grauwe bankmannetjes en -vrouwtjes met hun persoonlijk emotionele gevoeligheden komen na coaching vanzelf op dit soort personal targets terecht. Maar LUUKS En LUUKIES zijn dan al weer jaren AHEAD. Die zitten dus lekker bij Gruter.

  En 45.000 van dat soort Jurkjeswinkeltjes rond de PC, dat is te veel van het goede. Dus een hele berg personal coaches zal lelijk op de neus kijken als blijkt dat de cliënten met hun persoonlijke ambities finaal onderuitgaan. Bos heeft de rekening allang voldaan tegen die tijd. Dus alleen de Jellinek krijgt tzt een flinke stroom dak- en/of thuisloze dan wel aan lager wal geraakte ABN-Amro-managing directors die in wanorde en verwarring in het Vondelpark zijn opgepakt (dakloos: MAAR WEL IN OUD-ZUID, JA!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *