Ga naar de inhoud

Onder begroeters

Mijn God, wat hebben ze dít gemist, dacht ik in de foyer van de heropende Stadsschouwburg, na de eerste twee bedrijven van Honeggers knotsgekke, sprankelende operette Les Aventures du Roi Pausole.

“Wacht, ik moet even iemand begroeten!” sprak een rijzige man met meerdere kruimige aardappels in zijn keel. En weg schreed hij door de bezoekers, links en rechts minzaam bijgroetjes distribuerend. Zijn gezelschap wachtte niet af of hij (na een geslaagde begroeting) nog terug zou keren in hun midden, die moesten eveneens begroeten en begroet worden – de tijd drong, over enkele minuten begon de muziek en ging het staakt-het-groeten in.

Begroeten is topsport in de regio Aerdenhout en wordt ook als zodanig benaderd. Sommigen zetten er werkelijk alles voor opzij om zich hoog in het klassement te handhaven. De man naast mij (ridderorde op de revers) sukkelde kort na de ouverture van de operette in slaap en produceerde minutenlang een beschaafd snurkje, dromend van de begroetingen die komen gingen.

.

2 reacties op “Onder begroeters”

  1. Ben ik blij dat ik je niet heb begroet 😉

    De opera was inderdaad bijzonder. Niet het traditionele drama maar meer een ‘in de kast, uit de kast’ versie. Het gebeurt niet vaak dat het publiek tijdens een opera zo kan lachen. Opera en humor, het blijft een bijzondere combinatie. Goed dat een nieuw gezelschap zoals Opera Trionfo dit aandurft.

    Over SSB rituelen gesproken: ik vond het nogal opvallend dat ruim voorafgaand aan de voorstelling de bar al dichtging (de zaal gaat open). Veel mensen die nog even een kop koffie wilden drinken voor de voorstelling stonden daardoor droog…

  2. Met nieuw gezelschap bedoel ik natuurlijk nieuwe bezetting (ensemble zoals op de posters staat).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *