Ga naar de inhoud

Evangelistenplaag

Een plotselinge evangelistenplaag in het Haarlemse Zaanenpark…

Evangelisten van Het Lichtpunt uit Voorthuizen, onder wie de vermaarde zakenman-evangelist Bert Bruinekreeft, opereren daar de komende week vanuit een grote tent. De website van Grote Broer het HD geeft alleen nog maar de vooraankondiging), maar wel staat vast dat christofobe buurtbewoners de bui (met bliksemschichten en aansluitend drie dagen duisternis) al zien hangen.

Opheldering willen ze van de gemeente, bunkerharde garanties plus een doorwrochte risico-analyse: lopen voorbijgangers de kans onvrijwillig in de Heer te geraken? Is passief gospel-luisteren schadelijk? Kun je je jonge kinderen veilig buiten laten spelen als de exorcisten actief zijn? Bevat de lucht tijdens de evangelisatiedagen meer fijnstof? En manna? Kan de voorhang van je huis scheuren? Hoe lang blijft die container met 5000 broden en 2000 vissen daar staan? Is de toegang gratis?

Een belrondje langs de direct betrokkenen verduidelijkte de tegenstellingen. Bert (born-again) Bruinekreeft: “Voorwaar ik zeg u, meneer RaDa, de blinden zullen hun krukken oppakken, de lammeren zullen weer zien! Ik begrijp niet dat iemand die niet helemaal van God en gebod los is bezwaar kan hebben teggen massabekeringen. De mensen komen van heiden en verre. Geef mij een kans, mensen van de Zaanstreek, doe het voor Jezus!”

De gemeentewoordvoerder was in gebed verzonken en nam helaas niet op.

Namens de wijkraad fulmineerde Geurt Lamskeler: “Kermis op de Zaanenlaan is nog tot daar aan toe, maar dit… Ik dump ze als het aan mijn legt allemaal eigenhandig op de Bijbelbelt, waar ze thuishoren – wij hebben als buurt dik tweeduizend jaar gestreden voor de ontkerstening, krijg je inene ongevraagd zo’n heel reli-circus in je voortuin. Desnoods doen we samsam en huren we bij Blijdorp een zootje kolossale leeuwen, maar oprotten zullen ze.”

.

4 reacties op “Evangelistenplaag”

  1. Partijvoordedieren

    @Geurt Lamskeler: Dat kun je die leeuwen niet aandoen! Die gristenen zijn veuls te taai!
    @Bert Bruinekreeft; denk eens aan de (zegeningen) genezingen van een gemotiveerde dierenarts!

  2. Bij de bestrijding van een evangelistenplaag (anthr. evangelicus, evangelicus), moet men gewoon de gemeente inschakelen; zij faciliteert immers deze diersoort. Representanten van de gemeente opereren dan precies als bij een gewone processierupsen- dan wel wespenplaag.

    Pijprokende ambtenaren gekleed in een soortement maanpakken en toegerust met een tankje, waaraan een slang met een flitsspuit zijn gemonteerd, komen u dan graties van het probleem afhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *