Ga naar de inhoud

Cynisme-emissie

Nee, dank jullie beleefd, doe mij maar grijze, zwarte vervuilende grote mensenstroom, dacht ik destijds als ik folders van Nuon, Essent en andere klimaatkampioenen in de bus kreeg.

Al die folders glansden als lentegroen na een mals motregentje, dus daar lag het niet aan. Een donkerbruin vermoeden dan…?

NRC meldt vandaag dat de energiebedrijven de fiscus 280 miljoen moeten terugbetalen van de opgestreken 1,3 miljard aan belastingteruggaven (en daar komt 120 miljoen aan boetes bij). Een vijfde van de groene stroom was niet groen.

Waar hebben we het over, kan je denken, want met de inflatie van grote getallen is het hard gegaan de laatste weken. Over die luizige 400 miljoen zit ik dan ook niet in. Wat mij meer zorgen baart is de verhoogde cynisme-emissie die zo’n bericht veroorzaakt.

.

3 reacties op “Cynisme-emissie”

  1. Ach, het zijn net mensen (zoals jij en ik) daar bij Nuon cs. Vandaag las ik over miljoenen fraude van de ‘gewone’ burger via de ziektenkosten-belastingaftrek en gisteren van een prachtig, groots energiebesparend project met NUON als partner (snijdt dus in ‘eigen’ vlees!)bij een afvalverwerkend bedrijf. Gemiddeld genomen niet beter of slechter dan jij,ik en de buurman/vrouw. Bovendien valt mijn cynisme nauwelijk te verhogen.

  2. Ja, zo ga je, als milieuzondaar, via een boete toch nog dokken voor niet groene stroom die toch groen was (of niet). In Asterix en de Gothen komt ook zoiets voor, over Westgothen uit het Oosten en Oostgothen uit het westen. Maar ja, toen stond de Muur er nog.

  3. Dat gedoe met die grote getallen maakt zo ongeveer elk soort nieuws belachelijk. Zo kan ING (‘het gaat met ons prima maar dachten we vragen het eventjes’) zo 10 miljard krijgen van maar 1 geldschieter en moet geheel Georgie het met 3,5 miljard doen dat ze met moeite uit 60 landen bijelkaar kunnen schrapen. Die vertrekfooi die Rijkman-Groenink kreeg stelt ook niets voor als je dat vergelijkt met een 2de categorie Britse bankmanager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *