Ga naar de inhoud

Botten zonder vlees

Giacometti staat in de belangstelling dankzij de tentoonstelling in Rotterdam; ik moest aan hem denken toen ik zojuist de fotobestanden saneerde en dit anorectische sculptuur tegenkwam. Het staat langs de Zandvoortse boulevard, maar ik heb destijds niet door het helmgras gekropen om te achterhalen wie de maker is. Iemand?

 

In datzelfde Zandvoort vond ik ook ons volgende exemplaar in de serie  ‘Amsterdammertjes in den Vreemde’, compleet met bewaker. Het staat ergens in de Kostverlorenstraat, een straat die mooi is van lelijkheid.

 

 

7 reacties op “Botten zonder vlees”

  1. Fluiten bij harde wind is het standaard verweer tegen plaatsing van moderne kunst in de openbare ruimte. Iets boudeer is de angst dat er zwerfvuil achter blijft hangen, ook bij harde wind uiteraard.

  2. Moet het fluiten bij en vooral tegen harde wind zelf niet eerder als een vorm van moderne kunst worden geplaatst?

  3. @Onwijsgeer; helemaal mee eens! Bovendien vind ik haar zo mooi dat ik zonder géne gerust naar haar fluiten zou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *