Ga naar de inhoud

Meer licht?

Vanochtend vroeg stommelde ik duf naar de WC. Op de overloop zag ik op het onooglijke gele wekkertje waarmee de huisdichteres haar leven tegen beter weten in enigszins poogt te reguleren, dat het 6.45 uur was.

Ik complimenteerde mijn biologische klok dat hij zich zo snel aan de wintertijd had weten aan te passen. Prima! Normaal sta ik op werkdagen om 6.50 uur op.

Ik zette gedachteloos mijn eigen wekker uit, douchte en kleedde me aan. Terwijl ik twee grijze sokken uit de kast plukte om mijn toilet te vervolmaken, ontwaakte de huisdichteres – voor mij het sein dat ik aan zelfbeklag mag doen.

“Ik dacht dat ik recht had op extra licht nu, ‘s ochtends, of snap ik het nou nog steeds niet met die wintertijd?”

Buiten was het aardedonker.

“Hoe laat is het dan?”

Om een lange anticlimax kort te maken: dat gele wekkertje…

“Oh, dat had ik nog niet teruggezet.” Het was 6.05 uur.

Bijna was het me overkomen… Zijn er landelijke cijfers over hoeveel oenen vanochtend een uur te vroeg op hun werk kwamen? En van welke doorzichtige smoezen ze zich bedienden?

.

6 reacties op “Meer licht?”

  1. Het huislijk geweld schijnt rond het terugzetten van de klok enorm toe te nemen, in tegenstelling tot het vooruitzetten van de klok; dan neemt het ziekteverzuim erg toe. En…hoe gaat het nu met de huisdichteres?

  2. @Cees: Is ‘huiselijk geweld’ een nieuw melig-jolig synoniem voor slaapkamergymnastiek?

  3. @Cees: Ja, dit soort vragen roep ik natuurlijk over mezelf af door een tipje van het echtelijk dekbed op te lichten… We zien elkaar, en lig er tot die tijd niet van wakker!

  4. @Marius; Echtelijk bed? Ik…zo vrijpostig? Ik had het slechts over een mogelijk blauw oog ivm de gele Clock.

  5. Blauwe ogen , gele klokken: Het zal… Mijn dekbed heeft roze bloemen maar is niet echtelijk, nu u weer…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *