Ga naar de inhoud

Hildebrandmonument

Stel, je hebt net een bekend standbeeld in de fik gestoken.

Net een horror-foto… Of een Halloweenmasker!

Je kijkt om je heen. Wat zal ik nu eens doen? Je kan niks bedenken. Nog een standbeeld dan maar? De vlammen laaien op en doven na een tijdje. Alleen die gozer zijn kop vat geen vlam.

Je denkt, heb ik dat? Gelukkig staan er nog meer standbeelden. Bij het volgende wil het vuur alleen maar smeulen. Dat schiet niet op zo. Je zet door, probeert er nog een, maar ook daar likken de vlammen lusteloos aan de enkels van het beeld en gaan uit.
Kankerhaarlemmerhout. Je taait af.

P.S. Zo zagen Stastok en Teun de Jager er uit nadat vandalen maandag het Hildebrandmonument onder handen namen.
N.B. De RaDa-reda is beslist niet in de stemming voor flauwe grappen over Camera-toezicht en het Hilde-brand-monument!

.

6 reacties op “Hildebrandmonument”

  1. Voordat iemand begint over de jeugd van tegenwoordig: a: het zijn nu gelukkig plastic kopieën & b: toen ik nog klein was is het monument ook vernield. Van de destijds nog stenen beelden werden koppen afgeslagen.

  2. Klopt.Er was toen ook veel ophef over, en het duurde ook best lang voor er iets aan gedaan werd.In het kader van de kredietcrisis kunnen wij ons dan ook af vragen, hoelang het dit keer gaat duren voordat er enige pogingen ondernomen gaan worden, de boel te herstellen.Heel jammer allemaal.

  3. Heeft die Hooijmaijers nog niet een opcentje op zak om die beelden op een of andere manier te vervangen? Bijvoorbeeld door ehhh… hologrammen die met lasers vanaf het dak van het provinciehuis boven de Hout worden geprojecteerd?

  4. Afbreken en iets nieuws doen is goedkoper dus er is best kans dat de gemeente dat erdoor gaat drukken.Het zal iig iets erg sulligs en knulligs worden.(in tegenstelling tot Uw waanzinnig spectaculaire idee.)

  5. Ja.Daar waar je de cultuur weghaalt, haal je een stukje van de innerlijke beschaving weg.Maar dat is niets nieuws, want je merkt dat in je directe omgeving.Niets nieuws onder de zon.We raken geconditioneerd.Ook jammer.Maar dat is evolutie.Stom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *