Ga naar de inhoud

Nabeelden

Ik kan lang last hebben van nabeelden. Als ik weer eens terug ben in Santpoort-Noord, waar ik mijn tienerjaren doorbracht, moet ik altijd drie keer met mijn ogen knipperen en dan pas accepteer ik wat ik allang weet: dat er nieuwbouw is gepleegd op de veldjes waar ik veertig jaar geleden voetbalde.

Bij de Dompvloedslaan kom ik vaker maar ook hier blijkt dat al lang niet meer ‘nieuwe’ politiebureautje telkenmale door mijn conservatieve brein te zijn  weggeretoucheerd en ‘zie’ ik eerst grasveld.

En zo zijn er veel meer plekken. Goede kans dat het nog tot twee decennia na de sloop duurt voor die afgrijselijke Connexxion-opstallen op het Stationsplein uit mijn geheugen zijn weggesleten.

 

2 reacties op “Nabeelden”

  1. We delen hier een nabeeld; dat veldje waar vanaf soms vuurwerk werd aangestoken, met daarnaast die kleine witte arbeiderswoningen.
    Ik ging er naar school (Kon.Wilhelminaschool) en zie het allemaal nog steeds (even)zoals het was; zonder politieburo en zonder…verkeersdrempels, maar ook zonder randweg!

  2. Marius (red. RaDa)

    @?: Zonder Randweg… zo ver gaat het bij niet. Ik bedenk net dat ik bijna altijd droom over mijn vroegere huizen, en zelden over het huis waar ik nu woon. Misschien we hetzelfde verschijnsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *