Ga naar de inhoud

Giftige lampions

De St. Maartenviering is naar tevredenheid verlopen. Er waren geen incidenten met zingende kinderen. Er werd niet op de deur gebonsd of aangebeld. Ik heb al mijn ingekochte snoep nog en als ik bij het tikken van dit stukje het nietigste writer’s blockje voel naderen, verdrijf ik dat met een handjevol pepernoten of een schuimpje.

Wel heb ik aanwijzingen dat elders vreemde dingen zijn gebeurd. Dat komt zo. Zoals iedere blogger wil ik weten hoeveel bezoekers de weg vinden naar mijn site, hoe ze er komen en wat ze er zoeken. Web-log.nl houdt statistieken bij en in de rechtermarge staat een ikoontje van Statcounter. Vanavond keek ik bij de zoektermen die via Google naar het RaDa voerden en zag dit scherm.

 

Veel kan ik thuisbrengen: Haarlems Dictee, Growepa (de kamikazehoveniers), www.landjevandeboer.nl, de Q-koorts van Marqt… Kijk, Onwijsgeer is nog steeds publiekstrekker met Apollo en Dionysos!

Maar wat te denken van ‘zijn lampions giftig voor papegaaien?’

Hier heeft Google.be (van zijn apropos gebracht door de onwaarschijnlijke opdracht) misschien Gifmengen en een stukje over ara’s uit Elswout gekoppeld. De zoeker zal spoedig afgedropen zijn, om hier nooit meer terug te keren. Maar wat bracht hem tot zijn vraag?????????????????????????????????????????????

                                             *************

Nu we het toch over zoekmachines hebben: bij Dogpile Searchspy brengen ze ‘live’ in beeld welke zoektermen er in Amerika worden ingetikt, naar believen met of zonder ‘adult terms’. Trivialiteit, meligheid, sensatiezucht, eruditie, hobbyisme, haat… alles wat onze miljoenen bezige breintjes zoethoudt, trekt in een gestage stroom langs. Intrigerend! Achter elke passerende zoekterm zitten de tikkende vingers van een medemens met een onzekerheid, een behoefte, een angst, een Belg die… ik noem maar wat, er net getuige van is geweest hoe zijn twaalf ontsnapte paarse kokoskoppapegaaien, tot waanzin gedreven door aanhoudend, snerpend St. Maartengezang, zich op een bedelende peuter stortten en pikten en scheurden en schrokten tot…

.

1 reactie op “Giftige lampions”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *