Ga naar de inhoud

Topografie

Eerst dacht ik dat het een geintje was. Prompt nadat ik hier schreef over StatCounter, Search Spy en de Belg die wilde weten of lampions giftig waren voor papegaaien, volgde een Vlaamse invasie. Gisteren tweemaal zoveel Belgische bezoekers als Nederlandse, op deze site voor überhaarlemmers. De stroom hield maar aan (ik schat dat het er tweehonderd waren) en allemaal hadden ze dezelfde prangende vraag.

Ik vermoed dat het om een prijsvraag ging. Ze werden massaal verwezen naar een stukje met de titel ‘De hoeveelste dag?’, uit 2005, toen het RaDa nog een heel klein RaDaatje was. Dat stukje is ook voor mij niet meer te begrijpen, de foto waar het naar verwijst is ontraceerbaar. 11 november kwam er sowieso niet in voor, dus moesten ze verder, op zoek naar een echte autoriteit op het gebied van dagentellen/-turven).

Sorry, lieve mensen uit Zepperen, Wommersom, Wommelgem, Ranst, Riemst, Oudenaarde, Mortsel, Menen, Tessenderlo, Willebroek, Reet, Brecht, Zoersel, Bilzen, Wilrijk, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Pieters-Leeuw, Nazareth, Zemst, Dudzele, Londerzeel, Guigoven, Puurs, Buggenhout, Houthalen, Hemiksem, Balen, Herk-de-Stad, Kontich, Aartselaar, Merchtem, Stekene, Londerzeel en nog veel, veel meer! Ik hoop dat jullie het juiste antwoord vinden! En het was mij een groot topografisch genoegen!


4 reacties op “Topografie”

 1. *uch*, die Belgen zijn wel altijd vrij scherp als het om ‘wordt je’ met -dt gaat… allez, misschien nog efkes met de stofkam door die laatste alinea gaan!

 2. @iamzero: Ha, de webmaster die de puntjes op de u zet! De ‘t’ is weggehaald.

 3. Ik wordt warm van binnen als ik dit lees.echt.ik begrijp nog steeds niet als ik iets lees van anderen over wat ik doe hoe anderen daarmee behept zijn….de foto linksboven op de cultuurpagina brengt mij angst,alleen maar om dat lange haar.alleen dat.Het doet mij denken aan een p….film uit de jaren 80.Dat matje doet de deur dicht.wat een tegenstelling.maar ook toch weer niet…want wat is vrijheid…We hebben de waarheid dus duidelijk niet in pacht.op alle fronten niet.

 4. Misschien is dit niet de juiste plek, maar dit is wel mijn forum.

  Vrijdagavond laat vernam ik dat Balkenende op weg was naar Washington voor zijn G20. Hij heeft daar flink aan gewerkt, want normaal gaat een Nederlands premier naar zijn Duitse collega als hij niet is uitgenodigd voor een belangrijke top, en die Duitse collega neemt dat Nederlandse punt dan mee, doet er wat mee, en dat is ok. Maar de Duitse collega is momenteel wat passief en sjagrijnig, lees ik, en dan werkt het diplomatieke circus niet goed.

  Dus JP vliegt naar Parijs: Nicolas, kan je mij helpen: ik wil niet naar Moffrica, nu. Kan jij het voor me doen, voor één keer? Ja, zegt Sarkozy. Maar EIgenlijk wil ik zelf bij de G20 zijn, roept JP: kan je dat voor me regelen, misschien. Ik ben nummer 16, en hoor dus er bij! Le petit Nicolas, de Hongaar, wil niet vervelend doen dus JP mag op zijn voorspraak aanzitten te W, bij DoubleYou.

  En dan gaat Balkenende senior dood.
  Junior keert terug als hij het hoort. Hij is dan al in Washington, op de zwaarbevochten plek, en hij vertrekt, omdat er toevallig een vlucht terug is! Gepland is die eventuele retourvlucht niet; nee, zijn plek in het vliegruig is toevallig over.

  Zijn papa was al lang ziek en stervende; Jr. is er donderdag nog geweest. Hij heeft een conferentie waar hij voor heeft moeten soebatten en hij is inmiddels ter plaatse; de conferentie is een incidentele: een tweede Bretton Woods (of niet). Niks reguliers, maar iets belangrijks. Ivm. een gigantische bancaire en economische crisis!

  En: de man keert huiswaarts, de ambtenaar! Hij heeft niks met het landsbelang, hij is een duffe family-man onder plak van vrouwtje (“je bent er nooit, lul”).

  Regeren is bij Balkenende: impulsen volgen; niks vooruitzien. Zijn vaders overlijden was te regelen, want voorspelbaar, maar hij zet een duur onderhandelingsresultaat op het spel als leider van de natie, voor een overleden papa, zijn belangrijkste adviseur (want ik ga altijd naar mijn ouders toe als ik advies nodig heb: zij hebben veel ervaring in het bestuursleven van Kapelle).

  Washington duurde één historische dag! Zondag was hij sowieso terug thuis en kon hij van alles regelen. Had hij hier dan werkelijk niet een scenario voor bedacht? Een overledene heeft nooit meer iets te melden, dat is allemaal een gelopen koers op voorhand; aanwezig zijn bij onverwacht sterven, of bij een stervende is een ander verhaal dan je rot rennen naar een overledene waar je de laatste woorden al mee gewisseld hebt.

  Afgelopen zomer was bij Zomergasten met Joop van den Ende een fragment zien van Celine Dion, die op het podium ging staan in Las Vegas op de dag dat haar vader overleden was. Dion had in haar gekte nog veel meer met haar vader dan onze MP. Maar ze ging er staan, deed haar show, en nam dus haar verantwoordelijkheid: geen enorme schadeclaims riskeren door afwezigheid.

  Onze Minister president laat een duur onderhandelingsresultaat gewoon over aan een staatssecretaris die we zelden eerder op de foto hebben gezien. Laat staan met DoubleYou. Onze MP is een walgelijk watje, onthult deze actie definitief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *