Stoorgeluid

Twee exploitanten van strandpaviljoens vechten de dwangsom van 7500 euro aan die de gemeente Bloemendaal hen oplegde wegens overtreding van de geluidsnormen.*

Volgens Bloomingdale en BLM9 zouden de metingen ‘onbetrouwbaar’ zijn en ‘onjuist uitgevoerd’. ‘Daarbij komt dat de decibellen die werden gemeten, mogelijk afkomstig waren van de buren, zo voeren zij aan.’

Get the picture, beste Raarlemmers? Onbetrouwbare meters voeren onjuiste metingen uit en ja hoor, je zal het altijd zien, dan huppelen er (mogelijk!) ook nog decibellen van de buren door het beeld. Bijvoorbeeld, promiscue decibellen van Bloomingdale verdwalen in de onjuiste apparatuur bij BLM9 en die foute meters bij Bloomingdale krijgen visite van overspelige decibellen van BLM9. Knappe gemeente die dan een juiste en betrouwbare dwangsom vaststelt! Of heeft Bloemendaal de decibellenscheiding soms al uitgevonden? Nou?!?!

Maar er is meer. Er is die bewuste avond, zo voeren de beide exploitanten aan, mogelijk (ja, mogelijk!) ook ‘stoorgeluid’ geregistreerd. De resultaten zijn vervuild.

Stoorgeluid?

ja, jullie weten wel…

Het ruisen van de branding… meeuwengekrijs… het geklingel van een ijscoman… een jongetje dat met zijn strandbal stuitert… een huilende baby op een badhanddoek, die niet kan slapen door die helse teringmuziek van Bloomingdale, of (mogelijk!) BLM9.

*Zie Grote Broer het HD (28-11)

P.S. De rechtbank houdt de beslissing aan tot de gemeente aantoont dat de metingen conform de voorschriften zijn uitgevoerd.

9 gedachten over “Stoorgeluid

 • 29/11/2008 om 04:11
  Permalink

  Wat raar deze reactie in het winterseizoen..in de zomer best begrijpelijk…maar deze Rada lezeres vind het best wel stiekem heeeeel gezellig daar zo aan de strandverpestende tentjes!
  Altijd beter is natuurlijk midden in de winter in een duinpan liggen in de zon in de winter bij Het Wed achter het prikkeldraad.Daar waar niemand komt…Als je maar stout bent en de regels overtreedt.Welkom in de hemel,en de stilte…

 • 29/11/2008 om 15:06
  Permalink

  Ik *kijk* af en toe naar overspelige decibellen. Op Geluidsnet* ( http://www.geluidsnet.nl/ ). Die site registreert vliegtuiglawaai, maar het is ook mogelijk om live een knalpotloze auto of motor te volgen die met hoge snelheid de diverse meetpunten langs de A9 passeert. Geluidsnet is overigens prima in staat om deze wegverkeer-decibellen uit te filteren.

  *Voor een goed beeld van de regio moet je 4 of 5 maal klikken met het plusje vlak voor de kust bij Haarlem.

 • 29/11/2008 om 15:10
  Permalink

  Heette onze vorige kater, een aanloper, nog Magnificat, onze huidige naaktkat heet Decibel. Zij maakte in het dierenasiel in IJmuiden (Kerbert; een aanrader!) het meeste lawaai en bovendien het meest klaaglijke. Daarom kozen wij haar.

 • 30/11/2008 om 12:31
  Permalink

  precies Carel, als er maar geluid uitkomt

 • 30/11/2008 om 13:03
  Permalink

  Is er al rondgezongen in een klankbordgroep? šŸ™‚

 • 24/12/2008 om 12:51
  Permalink

  over de website van Geluidsnet (http://www.geluidsnet.nl)

  “*Voor een goed beeld van de regio moet je 4 of 5 maal klikken met het plusje vlak voor de kust bij Haarlem.”

  Je kunt ook inzoomen op de kaart door direct naar een project in de buurt te gaan (menukeuze). Je kunt zo bijvoorbeeld de volgende url bereiken:
  http://www.geluidsnet.nl/project/haarlem/

  ook daarna zijn de in- en uitzoommogelijkheden functioneel.

 • 24/12/2008 om 22:04
  Permalink

  Kijk nou eens: bij Geluidsnet zijn ze zodanig service-gericht dat ze iedere blog eens echt van gedetailleerd bedieningsgemak gaan voorzien zodat je bĆ­jna gaat denken dat deze ambtenaren echt niks beters te doen hebben zo vlak voor kerst, en op andere momenten natuurlijk al helemaal niet.

 • 24/12/2008 om 22:11
  Permalink

  Of is dit nou weer erg onvriendelijk?

 • 24/12/2008 om 23:04
  Permalink

  @Geluidsnet: Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *