Ga naar de inhoud

Geen oplossing?

Je vrouw zou een pot koffie zetten, komt terug uit de keuken en spreekt de intrigerende woorden:

,,Mij is nu wel duidelijk geworden dat er geen oplossing meer inzit die dicht bij de gemaakte realisatie-overeenkomst over de koffie ligt.”

Vraag: Wat denk je in de keuken aan te treffen?

***********************

Je dochter komt terug van de kapper met haar hoofd onder een plastic zak. Ze pinkt een traan weg, slikt en krijst uitzinnig:

,,Mij is nu wel duidelijk geworden dat er geen oplossing meer inzit die dicht bij de gemaakte realisatie-overeenkomst over mijn coiffure ligt.”

Vraag: Wat zit er onder die plastic zak?

**********************

De gemeente Haarlem zou in de Zuiderpolder een nieuw stadion bouwen voor de plaatselijke voetbalclub. Tien lange jaren verstrijken, terwijl het oude stadion steeds verder aftakelt. De verantwoordelijke wethouder meldt uiteindelijk na een gesprek met vertrekkend directeur Heeremans van ontwikkelaar Fortress:

,,Mij is nu wel duidelijk geworden dat er geen oplossing meer inzit die dicht bij de gemaakte realisatie-overeenkomst over het stadion ligt.”

Vraag: Zegt Divendal hier überhaupt iets? Of had hij bij wijze van commentaar beter zijn hoofd kunnen verbergen onder een plastic zak?

********************************************************************************************

5 reacties op “Geen oplossing?”

 1. Mijn huisarts heeft mij sterk afgeraden nog langer artikelen te lezen waar een Haarlemse wethouder in voorkomt; het gaat mijn incasseringsvermogen te boven, denkt hij.

 2. Tsja daar vraag je wat.
  Mij is nu wel duidelijk geworden dat er een soort oplossing over het stadion had moeten liggen. Kijk, die bijvoeglijke bepaling “dicht bij de gemaakte realisatie-overeenkomt” kun je weglaten uit de hoofdzin en dan hou je dus over: “Mij is nu wel duidelijk geworden dat er geen oplossing meer inzit die over het stadion ligt.”

  Wat voor oplossing dat had moeten zijn, dus wat er eigenlijk in had moeten zitten dat over dat stadion is gegoten, weet je natuurlijk als gewone burger niet, al was het maar omdat het stadion in kwestie een luchtkasteel is. Nou een luchtkasteel waar iets overheen wordt gegoten waar geen oplossing in zit, dat is volgens mij regen. Een beetje gewoon stadion kan je beschermen tegen de regen maar een luchtkasteel…ho maar!

  Misschien is er zelfs van een realisatie-overeenkomSt sprake, maarja met die ambtenaren van tegenswoordig…..

 3. Marius (red. RaDa)

  @Carel: Dank! 3xs toegevoegd. Dat komst ervan als je al te onbekommerd knipst en plakst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *