Ga naar de inhoud

Heiligenmoord

Na een heerlijk avondje Speedsinterklazen liep ik (dikke nieuwe das behaaglijk om mijn nek) tevreden huiswaarts door de Lange Veerstraat.

Uit een portiek klonk een toonloze, schorre stem. “Sinterklaas moet dood!”

De man meende het, daar was geen twijfel aan.

 

** Ah Gerrie Hondius is niet de enige… Nog een popularisator van Speedsint (al ontbrak hij dit jaar helaas).

.

4 reacties op “Heiligenmoord”

 1. Nou vooruit, op het scheiden van de markt nog een cadeautje.

  ” Zwarte Piet Award voor gedeputeerde Hooijmaijers
  ANP
  gepubliceerd op 05 december 2008 22:40, bijgewerkt op 22:42

  AMSTERDAM – Ton Hooijmaijers, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, krijgt de Zwarte Piet Award 2008. De prijs werd toegekend tijdens het Sinterklaasfeest voor Volwassenen in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

  De organisatie reikt de ‘prijs’ jaarlijks uit aan de persoon die zich ‘op de meest brutale of beschamende wijze heeft laten leiden door een ondeugd’. De beloning bestaat uit een enkele reis naar Spanje. Hooijmaijers kreeg de prijs vanwege zijn hebzucht. Volgens de jury had de gedeputeerde na een beetje onderzoek kunnen weten dat het niet verstandig was geld weg te zetten bij de IJslandse bank Landsbanki. Hij deed dat toch en verloor daardoor 78 miljoen euro, aldus de jury.

  Andere genomineerden voor de prijs waren dit jaar ex-directeur van Fortis Herman Verwilst, de aannemers van de Noord-Zuidlijn en voormalig Wallenkoning Charles Geerts.”

 2. @Marius: Ik heb voor de zekerheid nog even op het weblog van betreffende gedeputeerde gekeken maar daar siert slechts een sinterklaasgedicht van zijn onderschikten. Wel de moeite waard overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *